Більше 2-х днів в 500-х квартирах не було води. Частина людей ходили до криниці

Більше 2-х днів в 500-х квартирах не було води. Частина людей ходили до криниці
  • На гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися мешканці вулиці Грушевського, будинку 23. Вони повідомили, що в дворі їхнього будинку черговий прорив водної магістралі.
  • Воду перекрили і 500 домоволодінь залишились без води.
  • «Приїдьте, все на власні очі можете побачити» —  почули ми і поїхали за вказаною адресою.

На місці події біля розлитої калюжі стояв лише місцевий активіст Петро Чорний. На запитання: що сталося,  він відповів:

— Що сталося? Вже на нас і водну магістраль повісили. Ми коли створювали у 2017 році ОСББ, то брали на баланс будинок і прибудинкову територію. Тепер труби від будинку до центрального водопроводу виявляється теж наші, — обурюється пан Петро і додає — ми стараємося, щоб у нашому дворі було все красиво. Я біля спортивного майданчика зробив алею з  чорнобривцями, дорогу латаємо чим можемо, але ж труби ми не можемо ремонтувати, у нас на це немає ні інструментів, ні матеріалів.

Коли ми говорили з паном Петром, то помітили велосипедиста, що вів свого двоколісного в руках і вдивлявся на дорогу, як йому пройти, щоб не вступити в калюжу. Переконавшись, що це марна справа спробував проїхати водну перешкоду та, наїхавши на вкритою водою цеглину, зупинився, намочивши кросівки у брудній воді.

Відео дня

Хотіли поспілкуватися з головою ОСББ будинку Грушевського, 23, але за словами Петра Чорного він  поїхав на трубу заслінки шукати.

— Добре, що криниця в дворі є, то поки води у кранах немає ,люди користуються криницею.

— А скільки зараз людей через прорив труби залишилися без води? — запитали ми у активіста

—У нашому будинку 316 квартир, у другому — 72, у третьому будинку, там 3 під’їзди, 108 квартир. Без води зараз жителі майже 500 квартир. З водою, маючи такого голову, як Олександр Курніков, ми якось розберемося, а от бойлерна, що  руйнується на очах, то вже проблема. Якщо там не відремонтувати приміщення і не утеплити труби, зимою може статися біда. Бойлерну, коли та розвалилася, хочуть на нас повісити. Тож виходить труби наші, бойлерна наша, тоді за що у нас більше 47 гривень за куб води? — запитує  пан Петро.

Поки ми говорили, до активіста підходили мешканці будинків і запитували:

— Петре, а коли ж буде у нас вода?

—Як коли? Коли Саша трубу привезе і пошкоджену частину замінимо, тоді й буде вода, — пояснює Петро Чорний.

Ми чекати не стали, домовились коли відремонтують трубу, то дадуть нам знати.

За час, коли чекали дзвінка, з трубою водогону сталося багато подій.

Від будинку до водної артерії неполадки з пробоїною труби ОСББесівці усунули. Коли водопостачання до будинків відновили, стався прорив води на центральній трубі водогону і при тому не один.

Коли минулої п’ятниці приїхали до кринички водогону, біля неї була розкопана траншея, а саму водну артерію вже облягав один хомут. В сантиметрах 20 від нього з труби проривалася маленькою цівкою вода.

Один із комунальників, які вийшли на роботу у вихідний, підготовляв трубу для накладання на неї ще одного хомута. Обстукуючи нерівності, комунальник потрапив на слабке місце труби і був облитий фонтаном холодної води. Чоловік скоріше за професійною звичкою намагався закрити пробоїну ногою, тільки вода проривалася з такою силою, що воду знов довелося перекривати.

Ми дивилися на комунальників, облитих водою, дивилися на мешканців будинку, які біля своїх під’їздів терпляче чекали появи у кранах води. Усі розуміли, що водогін віджив своє і хотілося запитати у всіх, хто йшов на вибори під гаслом: «У нас немає часу чекати 5 років, щоб в кранах козятинців текла питна вода». Так де ж обіцяна вода із скважин по всім селах і громади міста?

Читайте також:

У понеділок у Кордишівці знеструмлять ряд вулиць. Перелік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Инга Мельничук

    За кого проголосували те й маєте (((
  • Yessipenko Nick

    Аварію поремонтували. Живу поруч - вода тече чиста.
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    😠❗Вже другий тиждень з  кранів , у наших квартирах замість води тече болото .
    І це не перебільшення.💯
    Вибрали ,на свою голову, бестолкових брехунів , тепер маємо те що маємо :
    суцільні відмовки , виправдовування , повчання і молитви.

keyboard_arrow_up