Більше пелюшок та теплі комбінезони. Як оновили бебі-бокси

Більше пелюшок та теплі комбінезони. Як оновили бебі-бокси
Євгенія Ропотан з Вівсяників народила хлопчика. При виписці їм видали оновлений бебі-бокс
  • Допомога. Уже рік в Україні, при виписці з пологового відділення, новонародженим діткам та породіллям видають пакунок з одягом, іграшками, пелюшками та засобами для гігієни. З часом бебі-бокси почали оновлювати та доукомплектовувати. Як за рік змінилися пакунки для малюків, та що тепер входить у бебі-бокс? 

 

Урядова програма «пакунок малюка» розпочалася минулого року у жовтні. Відгуки батьків різнилися щодо цього нововведення. Багато хто зневажливо ставився до таких подарунків держави, мовляв, речі в ньому не якісні, а памперси та пелюшки дешеві і нікудишні. Інші ж вважали це за щастя і висловлювали вдячність. Адже безкоштовні бебі-бокси містять все необхідне для малюка на перших порах .

З часом бебі-бокси почали оновлювати та доукомплектовувати.

Відео дня

Так, з вересня цього року Міністерство соціальної політики збільшило їх наповнення  — з 28 до 38 найменувань. Як повідомляють у преслужбі соцполітики, пакет наповнили, зокрема, удвічі більшою кількістю пелюшок (6 штук). Також з'явилися нові розміри дитячих шкарпеток (на вік 4-6 місяців). З одягу додали демісезонний комбінезон з капюшоном і синтепоновим наповнювачем. Крім того, у нових пакетах будуть килимки для розвитку з м'якими дугами і підвісними іграшками, губки для купання і спеціальний гребінь. А для молодих мам у бокси додали по пачці післяпологових і звичайних прокладок.

Щоб дізнатися, яка ситуація з бебі-боксами у Козятині, ми звернулися до акушерсько-пологового відділення Козятинської центральної лікарні. Старша акушерка Ірина Поплавська розповіла, що перший  бебі-бокс був виданий 22 жовтня минулого року. З того часу їх всього видано 357 штук. 

— Кожний бебі-бокс видається дитині при виписці, — каже Ірина Поплавська. — З вересня їх оновили. Стали якісніші костюмчики, бодіки, пелюшки. Видача пакунків йде регулярно. До лікарні нам їх доставляє перевізник. По 30 штук у відділення. Кожного дня ми звітуємо на департамент охорони здоров’я і на соцполітику, скільки бебі-боксів було видано щоденно. Наприклад, в цю неділю нам було доставлено 30 штук. Мамочки дуже задоволені. Є  малозабезпечені сім'ї, які не можуть дозволити собі придбати якісні речі. То для них бебі бокси надзвичайно корисні.

Довідка

«Пакунок малюка» є безповоротною адресною соціальною допомогою та видаватиметься на кожну дитину, незалежно від матеріального стану родини. Отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини в пологовому будинку. Жодних додаткових документів не потрібно – лише довідка про народження дитини.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up