«Біля кас десь чоловік 7–8». Наша читачка про те, як дотримуються правил у магазинах

«Біля кас десь чоловік 7–8». Наша читачка про те, як дотримуються правил у магазинах
  • На період карантину ввели обмеження у магазинах, як от один покупець на 10 квадратних метрів площі, обов’язкові засоби захисту як для продавців, так і відвідувачів, лише фасовані продукти.
  • Але, схоже, у нашому місті цих правил дотримуються не всі.
     

У п’ятницю, 17 квітня нам зателефонувала наша читачка Людмила. Жінку обурила картина, яку вона побачила у двох магазинах у центрі міста, коли пішла робити покупки.

У одному з магазинів при вході стояв працівник, як і має бути. Він мав би контролювати, чи всі відвідувачі заходять у масках та рукавичках. А також слідкувати за тим, щоб до приміщення не зайшло більше норми. А норма, як ми вже казали, одна людина на 10 квадратних метрів площі магазину.

— Біля кас десь чоловік 7–8, один коло одного близько стоять за сантиметрів 20–30 одне від одного, — розповідає Людмила. — На вході, щоправда, стоїть представник цього магазину. Я питаю його: «Навіщо ви допускаєте таке, щоб біля кас було 7–8 чоловік?! Ви ж стоїте на вході, то коригуйте чергу!» А він: «А що я можу їм сказати?!»

Відео дня

Людмила зайшла до магазину поруч. Ситуація там обурила жінку не менше. Деякі продавці були без рукавичок зовсім, а ті, що стояли в рукавичках, мали би вже давно їх замінити.

— Я була десь о 12 годині, — продовжує жінка. — Продавчиня як вдягнула їх зранку, ці рукавички вже чорні. А в однієї продавчині взагалі не було рукавичок. Вона цими руками брудними бере і капусту, і огірки, накладає людям. Всі стоять і мовчать. Це ж не нормально! Ми ніколи з цього карантину не вийдемо!

До того ж, товари у обох магазинах продавали не фасовані. А згідно з новими правилами, у магазинах мають продавати продукти або в упаковці виробника, або фасовані безпосередньо на місці продажу.

Далі трапилося найцікавіше. Вийшла завідуюча магазину. Людмила запитала, чому її працівники обслуговують людей без рукавичок.

— А вона мені: «А чого ви під час карантину ходите по магазинах?!» Я кажу: «Так я пішла в магазин купити продуктів і в аптеку вийшла за ліками. Яке це має відношення?» Вона ще зробила мене винною. Вона не сказала своїй працівниці: «Вдягни рукавички, інакше я тебе позбавлю премії». Вона дверима грюкнула, щоб я її більше не турбувала і пішла в свій кабінет? - продовжує козятинчанка.

Людмила каже, що цей магазин користується неабиякою популярністю у козятинчан. Там завжди багато відвідувачів. А тому не розуміє, як так трапилося, що керівництво не може забезпечити своїх працівників засобами захисту.

— Там завжди натовп людей. І завідуюча не може забезпечити продавців, щоб вони мали рукавички?! Ці рукавички такі вже чорні! А вона бере ними все — цукерки, печиво, огірки, ковбаси. Вона бере руками гроші. Я, наприклад, принесла додому пакет із крупою. Обприскала білизною, потім спиртом протерла і я спокійна. А огірок? Що я з ним зроблю? Під краном буду мити?! Так коронавірус не вмирає від води, — підсумувала наша співрозмовниця.

Людмила каже, якби не забула вдома телефон, зняла б усе це на відео і виклала у соцмережі.

Читайте також:

Тільки запаковані продукти. Нові правила обслуговування у магазинах
 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • валентина Вак.

    Чому не написали який магазин?

    Валентин reply валентина Вак.

    А Ви дійсно думаєте, що то лише в одному магазині така ситуація? )
    Наші люди - вони всюди)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:22 Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:37 Цей день в історії,20 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:21 День жалоби: Козятин прощатиметься з воїном Андрієм Панчуком 18:41 Молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина нагородили орденом photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:15 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 16:26 Катерину Кіндратівну вітали цілий день. Їй виповнилося 95 15:17 Допомога постраждалим від насильства. Контакти організацій, готових надати допомогу 13:01 У Махаринцях рятувальники ліквідували пожежу в господарчій будівлі 12:18 Генштаб ЗСУ: окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО 11:23 Пальне, крупи і проєкти на воду — що замовляла міська рада в березні 10:59 Наші воїни вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up