Трагедія на Вінниччині: розбився військовий літак. Два пілоти загинули

Трагедія на Вінниччині:  розбився військовий літак. Два пілоти загинули
  • Люди чули гул, свист, а потім побачили кружляння літака і клуби диму в полі.
  • Про падіння винищувача повідомили редакцію мешканці села Уланів Хмільницького району.
  • В Повітряних силах офіційної інформації про загибель пілотів не дали, але авіатрощу підтвердили.

 

Інформація про падіння літака надійшла близько 17.15 сьогодні, 16 жовтня. Мешканка села Уланів Хмільницького району розказала, що їй було чутно гул і свист, а потім побачила дим за селом у полі. — Туди наші пожежні поїхали одразу, — каже Марія. — Люди одразу почали говорити, що це впав літак-винищувач. Потім до місця, звідки було видно дим, поїхала ще одна машина рятувальників. Без сирени. За ними поліція… Дівчина зробила знімки, на яких видно, як цивільні люди вирушили до місця падіння літака на машинах і велосипедах. Всі хотіли подивитися, що сталось. 

За кілька хвилин над селом і полем став кружляти інший літак. Пішли розмови про пошуки пілота, який нібито катапультувався.

— Літак крутився, коли падав, — розповіли також люди, що бачили момент падіння винищувача. — Крутити його почало над селом. Пілоти відводили літак у поле.

Відео дня

— За кілька хвилин вертольот сів. З нього вийшли люди, бігають і щось шукають, — пише очевидиця події, а за хвилину надсилає нове повідомлення:

— Територію огородили, всіх людей і машини виганяють звідти. Кажуть, що два пілота розбилося. Обоє українці.    Пізніше надійшла інформація, що один із загиблих льотчиків нацгвардієць США. 

Редакція отримала підтвердження падіння літака в Повітряних силах. Але більше ніякої інформації нам про це не дали. А на сайті Міноборони України поінформували про авіатрощу під час навчань ось таким повідомленням: «Сьогодні, близько 17.00, в районі с. Уланів, між населеними пунктами Бердичів та Хмільник, під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27УБ. Тривають пошуково-рятувальні заходи, детальна інформація уточнюється».

Фото і відео з місця Марії ЛЕХОВОЇ


 

За даними Українського мілітарного порталу, зазнав аварії винищувач Су-27УБ з бортовим номером 70. Серійний номер: 96310424040. Ось як такий літак виглядає:  

Наталія ГОНЧАРУК
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сашко Шаленко

    над Сестринівкою  і дачами на Плановому теж часто літають... що це взагалі за маячня така, влаштовувати навчання над населеними пунктами і транспортними сполученнями?
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:46 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up