Битий асфальт на Осипенка, залізничники-альпіністи та жнива без рейдерів

Битий асфальт на Осипенка, залізничники-альпіністи та жнива без рейдерів
Куди ж їхати на пробитому колесі?
  • Кожен тиждень ми спостерігаємо, що відбувається в центрі міста, на його околицях і в населених пунктах Козятинщини.
  • Що цього разу потрапило під приціл наших кінокамер, наша розповідь.
  • Тож поїхали.

Почали ми нашу прогулянку з вулиці Василя Земляка. Там молода мама застряла  дитячим візочком в ямі, яка утворилась на проїжджій частині дороги внаслідок прокладання каналізації до новобуду. Хто був поруч, допомогли жінці витягти з канави коляску і все обійшлося. За кілька днів ту канаву заасфальтували. Тільки поки та канава була, скільки там людей ноги та боки травмували. До великого травматизму не дійшло, хіба що жінка, яка поранила до крові коліно, ходила з новобудівцями сваритися.

Відео дня

На вулиці Героїв Майдану зробили майданчик для сміттєвих баків.

Все було б нічого, але, за словами працівників «Чистого міста», двом мешканцям будинку 42 не сподобалось, що сміттєві баки стоятимуть близько до будинку. Звичайно, поставити їх далі на метр можна. Тільки вони знов на проїжджій частині стоятимуть. Заради того й зробили майданчик під баки, щоб вони не стояли у воді і забрати їх з проїжджої частини.

Продовжуючи тему доріг, згадали за вулицю Осипенка. Там ЖКГівці  декілька ям на дорозі засипали «беушним» асфальтом.

Обурення мешканців вулиці Осипенка можна зрозуміти, от тільки мешканці багатьох вулиць і Данила Нечая, в тому числі, хотіли б, щоб засипати ями і западини на дорозі будь-яким, навіть «беушним» матеріалом.

Погано на центральному ринку молочка і мед продаються. Цього разу також була тільки одна продавчиня. Каже, віддала б молоко, по чому дадуть, навіть за  15 гривень півторачку. І мед у неї дешевий був, по 60 гривень за літр.

Взявши курс на Сестринівку, почули в лісі роботу бензопили. Помилилися, то працівники лісу бензокосою висаджені модрини обкошували.

Біля залізничного мосту, що на 1009 кілометрі, альпіністи тренуються. На мотузках по основі мосту до низу спускаються. Виявилося, що це працівники служби ПЧ наводили красу біля залізничного об’єкта. Вони білили плити насипу, а щоб встояти на поверхні під кутом в 45 градусів, прив’язували себе мотузками. 

З Сестринівки в Козятин поверталися через Махаринці і Сокілець, а там на полі зустріли нашого старого знайомого аграрія. Три місяці тому ми зустріли його біля Безодні коли він сіяв ячмінь. Тепер він зерно ячменю збирає. 

– Без рейдерів в полі не нудно? – запитуємо фермера. 

– Не хвилюйтесь, – каже Сергій. – Коли буду збирати соняшник, вони приїдуть.

Побажали хліборобам впоратись зі збиранням врожаю до дощу та й поїхали на трасу.

 Вулиця Осипенка біля самісінької траси мала трохи дивний вигляд, адже все, що біля траси, є обличчям Козятина, а тут ями позасипали старим асфальтом. Як пояснив нашому журналісту начальник ЖКГ, ремонт зробили безкоштовно.

На вулиці 1-го Травня на тротуарі кришка підземної комунікації виготовлена не то з пластмаси, не то з ебоніту. Якщо її не замінити, то хтось може рано чи пізно добре травмуватися.

Була й приємна несподіванка, на тій же 1-го Травня ми помітили квадроцикл-всюдихід. Змайстрував його козятинчанин Павло зі своїм товаришем.

Це була остання цікавинка нашої прогулянки

►У центрі міста відкрили новий магазин

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up