Борщ, вареники та коровай: у Козятині провели фестиваль-ярмарку від сільських громад на день Незалежності України

Борщ, вареники та коровай: у Козятині провели фестиваль-ярмарку від сільських громад на день Незалежності України

Близько 15-ої години святкування у Козятині Дня Незалежності України з площі перемістилося на стадіон залізничного училища. Там відбувся фестиваль народного мистецтва від сільських громад та ярмарка сувенірної і продуктової продукції. Як то було — у нашій розповіді

Виставки, вироби майстрів народної творчості, виступи артистів, частування варениками, пиріжками, борщем та шоу-байкерів було в центрі уваги козятинчан та гостей міста.

Серед сільських громад свою продукцію представили Сестринівська, Пиковецька, Кордишівська, Флоріанівська, Махаринецька, Сокілецька територіальні округи та Козятинхліб.

Відео дня

Громади села привезли з собою дідухи з запашних трав та колосків зернових культур врожаю цього року, хлібну випічку та колекції майстрів ручної роботи. Коли столи громад були заповнені продукцією у містечку дідухів з’явилося журі, в особі керівництва Козятинської міської ради. Журі це так, до слова. Обхід громад керівництвом міста був обумовлений тим, щоб привітати всіх тих, хто весь сезон працював тому й в коморі є і виставка багата.

Сестринівчани вразили перевіряючих колекцією художньої обробки дерева від вчителя трудового навчання з Сестринівки. Пиковець багатий на молоді творчі таланти. Вони вразили журі виставкою вишивки та асортиментом хлібної випічки. Кордишівську громаду згадували, як знаних кухарів. Флоріанівських трударів сільськогосподарської ниви — колекцією дивовижних ароматів і художнім оформленням намету водною рослинністю. Махаринчани завжди дивують випічкою і формою короваїв. Адже багатьом відомо, що сільського старосту Наталію Василюк не раз визнавали кращою коровайницею Козятинщини. Сокілецький старостинський округ був представлений в широкому асортименті дідухів, хлібної випічки, вареників та здоби.

Коли умовне журі обійшов громади ми й запитали у них, які ж оцінки вони поставили трудівникам села. 

— П’ятірка за п’ятибальною системою і 12 за 12-ти бальною шкалою всім учасникам фестивалю, — сказала керманич міста Тетяна Єрмолаєва і додала — Сокілець з Сигналом — це локомотив. У них ніколи не буває поганого настрою. Вони надихають всіх на позитивною енергією. Сподобались роботи вчителя трудового навчання з Сестринівки. Всі добре підготувалися.

Гості фестивалю охоче фотографувалися біля фотозони Кордишівецької та Фловіанівської громад.

Найбільше козятинцям і гостям міста сподобався виступ двох співочих колективів «Водограю» з Сокільця та «Берегині» з Сигналу, які цього разу виступали об’єднаним колективом.

Місцевий залізничник Михайло, який знаходився поруч з представником преси поділився своїми враженнями від побаченого 

 — Я люблю українську народну пісню, — сказав Михайло. — Це наша історія, історія наших предків. Дівчата з Сигналу не тільки мають добрі голоси, вони ще й смачний борщ варять. Мені дуже сподобався.

Помічник машиніста Михайло та козятинчани трохи старші від Михайла за віком слухали народну пісню навіть тоді, коли на поле стадіону заїжджали байкери.

Поява колони байкерів на стадіон була сигналом, що святкування переміщується до великої сцени Тільки трохи більше десятка прихильників народної пісні й надалі хотіли слухати її у виконанні «Водограю» й «Берегині»

У Козятині провели перший патріотичний забіг
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Альоша Капніст

    Такого свята не було в козятини николи а те шо толстые це ривень жыття безработица то что нужно кушать купить не зачто питаются на свои прибутки
  • Марія Лещук

    Велика подяка трудовому народу!
    Було чудово!
  • Татьяна Штепа

    День Незалежності коли, сьогодні?
  • Тетяна Русанівська

    Це була не перевершено

keyboard_arrow_up