Бойовики застосували бронетехніку на всіх напрямках зони АТО

Бойовики застосували бронетехніку на всіх напрямках зони АТО

В результаті ворожих обстрілів загинув один український військовий, ще п'ятеро бійців отримали поранення і бойові травми.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 12 червня, 57 раз обстріляли позиції українських військових уздовж всієї лінії розмежування в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню 1 червня, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, ситуація залишається складною.

Терористи продовжували використовувати зброю проти українських військових і обстрілювати житлові квартали прифронтових населених пунктів. Всього зафіксовано п'ять подібних фактів, коли вони били безпосередньо по житловому сектору. Більшість обстрілів окупанти здійснили вже в темний час доби.

На приморському напрямку бойовики 27 раз обстріляли позиції українських військових. На початку доби вони з артилерії калібру 152 мм стріляли по бійцям ЗСУ поблизу Графського і Ольгінці. Близько 22:00 години окупанти відкрили по Мар'їнці вогонь з озброєння БМП і гранатометів. На цьому ж напрямку під ворожий мінометний вогонь різних калібрів потрапили Павлопіль, Мар'їнка та Чермалик. Тут же, а також в районі Широкино, Водяного, Талаківці, Гнутове і Березового, терористи активно використовували для обстрілів гранатомети і стрілецьку зброю різного калібру.

Відео дня

В результаті ворожого обстрілу загорівся будинок мирних жителів Мар'їнки, його власники, на щастя, не постраждали.

На донецькому напрямку окупанти здійснили 12 обстрілів сил АТО. Станом на 18:00 тут фіксувалися відносне затишшя і лише один обстріл - в районі Луганського. Але з настанням сутінків терористи значно активізувалися. Найбільш потужні ворожі обстріли припали на опорні пункти бійців ВСУ в південному передмісті Авдіївки і східніше - біля селища Кам'янка. Тут окупанти вели вогонь з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, танків, зенітних установок і зразків наявного у них піхотного озброєння. До півночі вони обстрілювали захисників Дослідного і Невельського з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру. В районі Зайцеве вони знову били з озброєння БМП.

Кілька пострілів з 125-міліметрових танкових гармат бойовики здійснили по житловому кварталу Авдіївки. На щастя, знову обійшлося без людських жертв. Обстріл будинків місцевих жителів з великокаліберного кулемета також зафіксований в районі Зайцеве.

На луганському напрямку ворожі обстріли вчора не вщухали ні вдень, ні вночі. Тут бойовики 18 раз обстріляли позиції ВСУ. Зокрема, під мінометний вогонь калібру 120 мм потрапили Троїцьке і Кряківка. Поблизу Новотошківському, Катеринівки, Трьохізбенка, Золотого і Новоалександровки терористи стріляли з мінометів калібру 82 мм. Біля Новоалександровки окупанти також двічі застосовували протитанкові ракетні комплекси, а неподалік Кримського - озброєння БМП. Жовте, Лобачеве, Новтошковское, Станицю Луганську і Малинове бойовики обстріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, напередодні бойовики 25 раз обстріляли позиції Збройних сил України. У штабі АТО повідомили про загострення на луганському і приморському напрямах.

Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про" режим тиші ", які були досягнуті раніше".

Джерело: http://zn.ua

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up