Будь-яка страва за 15 гривень. Що пропонує цьогорічний фестиваль польової кухні у Вінниці

Будь-яка страва за 15 гривень. Що пропонує цьогорічний фестиваль польової кухні у Вінниці
  • На фестивалі буде розгорнуто близько 40 різноманітних локацій
  • Свої фірмові страви готуватимуть представники національних меншин
  • Зібрані кошти будуть передані на потреби бійців у зоні АТО

 

До Дня Конституції 28 червня у Центральному парку в Вінниці буде проведено третій фестиваль польової кухні пам’яті Тараса Сича. Ми зібрали кілька коментарів організаторів про те, як проходитиме захід.
 

Євген Майданик, директор МПМ «Зоря»

Відео дня

 – У цьому році буде розгорнуто близько 40 локацій за участю військових, МНСників, воїнів-афганців, національних спільнот, байкерів та ресторанів. Також на фестивалі буде імпровізована сцена де виступатимуть ансамблі Палацу мистецтв та Головного управління ДСНС України у Вінницькій області. Основна вимога до учасників фестивалю готувати на відкритому вогні, а мета – зібрати кошти для наших бійців, які служать у зоні АТО.

Андрій Дручинський, голова наглядової ради благодійного фонду «Подільська громада»

– На фестивалі ви матимете змогу зробити благодійне пожертвування у розмірі 15 гривень, отримати талон, а потім за цим талоном придбати та скуштувати будь-яку страву, яка буде представлена на фестивалі. Усі зібрані кошти будуть передані на потреби бійців. Так у минулому році було зібрано приблизно 27 тисяч, а у позаминулому 8,5 тисяч гривень. Також на фестиваль завітає відомий кухар з телепередач на каналі СТБ Ігор Місевіч. Він готуватиме свій фірмовий курячий шашлик та борщ. Коштуватиме це також 15 гривень.

Алла Ратинська, заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА

– Третій рік поспіль у цій акції беруть участь національні спільноти, які проживають у нашому місті. У минулому році були представлені кухні польської, єврейської, грузинської та ромської громад. Сподіваємося, що у цьому році до фестивалю долучаться нові спільноти.  

Про Тараса Сича

Тарас Сич працював кухарем в батальйоні «Київська Русь», допомагав військовим, проте сам був пацифістом і не брав у руки зброї.  До війни та подій на Майдані Тарас працював будівельником, у вільний від роботи час безкоштовно ремонтував монастир. Намагався внести свою маленьку допомогу для загального блага.  В батальйон Тарас Сич пішов з Майдану. Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь» із добровольців з Майдану, приїздив у військомат брати направлення на перекваліфікацію, бо був прикордонником по спеціальності. Загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі» 13 лютого 2015 року на 48 році життя.


 

Михайло КУРДЮКОВ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up