Будівельників зі святом!!!

Будівельників зі святом!!!

Козятин починався з паровозо-ремонтних бригад — ПРБ

За сивої давнини люди приходили до печер і там створювали помешкання. Згодом навчилися будувати самі з каменю, дерева. Так з’явилися перші зодчі. Сьогодні цим займаються будівельники. З нагоди їх професійного свята, проведемо короткий історичний екскурс розбудови міста Козятина.

До Другої світової війни наше місто було забудоване приватними одноповерховими будинками та будівлями барачного типу. У них мешкали робітники паровозо-ремонтних бригад. Звідси і назва — ПРБ.

Після війни була створена постійно діюча будівельна організація УСВР (російське управління будівельно-відновних робіт) Південно-західної залізниці. Починається більш-менш планова забудова міста. Будівельна організація впродовж короткого проміжку часу змінювала вивіски: учдорстрой №2, будівельне управління №2, будівельно-монтажний поїзд 648. Але це не заважало швидко і якісно будувати житлові багатоповерхові будинки — починаючи з 2-поверхових і закінчуючи у 80-90 роках минулого століття 9-поверховими. У той же час будували та реконструювали виробничо-побутові приміщення по козятинському відділку залізниці.

Відео дня

Працелюбний дисциплінований колектив будівельників виконував дуже великий об’єм робіт і по праву вважався флагманом будівельної індустрії Південно-західної залізниці.

Треба відзначити неабияку роль у створенні такого згуртованого і працелюбного колективу перших керівників — учасників Другої світової війни Едуарда Захаровича Пржевальського та Івана Григоровича Зорю. Вони були великими мотиваторами, психологами та першокласними адміністраторами.

Шановні будівельники!

Прийміть сердечні вітання з професійним святом Днем будівельника (13 серпня)!

Будівельник — особлива професія — це не легка праця, яка потребує справжньої самовідданості своїй справі на благо народу. Хай добро, дароване людям, повертається до вас сторицею, а доля дає міцне здоров’я. Нехай кожен день вашого життя буде щасливий і радісний.

Зі святом вас, дорогі будівельники!

З повагою, почесний громадянин м. Козятин, заслужений будівельник України Олег Каменний

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up