Будував і училище, і храм

Будував і училище, і храм
«Все, що робиш по життю, треба робити професійно» – каже заслужений будівельник України Олег Каменний

Людина справи. У неділю, 11 серпня, будівельники відзначатимуть своє професійне свято. Напередодні Дня будівельника ми вирішили поспілкуватися з людиною, в якої вся трудова діяльність пов’язана з будівництвом, Олегом Каменним

— Олегу Борисовичу, що значить для вас цей день?

— Перш за все, це свято самої мирної і такої потрібної професії. Робота, яка приносить  добро та затишок в оселі людей. 

— Які об’єкти в місті ви можете назвати своїми?

Відео дня

— Важко сказати, вони всі для мене рідні, але не можна говорити, що вони мої, їх будівництво - це заслуга всього нашого будівельного колективу залізниці. Наскільки міг, допомагав у розбудові міста.

Період діяльності в колективі був найпродуктивнішим, коли почався справжній будівельний бум - це будівництво нового на ту пору навчального комплексу залізничного училища. Воно дало поштовх до розбудови цілого мікрорайону міста. Були збудовані нові корпуси відділкової та районної лікарень. Проведені реконструкції локомотивного та вагонного депо. Уперше в Козятині розпочато будівництво дев’ятиповерхових житлових будинків. Був побудований будинок для закріплення наших кадрів. У місті побудовані адмінприміщення налогової інспекції та центру зайнятості. У місті Євпаторія та Хмільник — лікувальні та оздоровчі об’єкти

— У чому секрет успіху?

— Конкретних рецептів успіхів немає, для кожного він свій. Все, що робиш по життю, треба робити професійно. Успіх робить бригада, команда. Команду потрібно підбирати не за принципом особистої відданості та лояльності. Основним критерієм у підборі кадрів повинен бути професіоналізм і працелюбність. Правильно підібрана команда і є конкретним успіхом.

— Ви заслужений будівельник України маєте урядові чи відомчі нагороди. Якщо так, то яка з них вам найдорожча?

— У 1991 році до нас звернулася віряни української православної церкви Почаївської ікони Божої матері за допомогою в побудові храму. Багатьох зусиль і винахідливості довелось докласти, щоб розпочати будівництво, яке не припинялось в ті скрутні часи. П’ятого серпня 1995 року відбулось освячення храму, який став окрасою нашого міста та духовним притулком для сотень віруючих. За збудований храм я отримав від  Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира грамоту за заслуги перед Українською Православною церквою.

— І наостанок, що б ви могли побажати будівельникам Козятинщини?

— Професія будівельника здавна була овіяна народною шаною та великою позитивною силою. Покликання будівельника - творити, дарувати людям затишок та комфорт. Сердечно вітаю будівельників з їхнім професійним святом. Зичу здоров’я, успіхів, натхнення, благополуччя вашим сім’ям. Нехай День будівельника надихає  на нові професійні звершення, а Україні - процвітання.

Не можна чекати 2020 року. Міст треба ремонтувати негайно

 — Як фахівець будівельних споруд, що б ви порадили відносно автомобільного мосту через залізницю на вулиці Білоцерківській?

— Це питання хвилює всіх мешканців міста. Міст в аварійному стані. Це визнали чиновники Вінницького облавтодору, після проведення необхідних експертиз. Його аварійність видно неозброєним оком. Залізобетонні конструкції з кожним днем втрачають свою міцність, тому що працюють в несприятливих умовах. Під мостом колія - динамічні навантаження та електроконтактна мережа (блукаючий струм). Міст потрібно закривати на ремонт негайно, щоб не сталася техногенна катастрофа. Поки будуть вирішуватися фінансові питання, необхідно приступати до підготовчих робіт, які не потребують великих фінансових витрат. Ні в якому разі не чекати до 2020 року. Там на одній з сторін мосту відвалилися захисні поручні з металевими конструкціями. Це перший дзвіночок про те, що поступовий процес розвалу мосту почався. Владним структурам області, району і залізниці треба негайно створити надзвичайну комісію для безпечного виконання робіт і забезпечення проїзду автотранспорту прилеглими автодорогами та залізничними переїздами.

Керівники облавтодору не розуміють своєї відповідальності перед козятинчанами. Якщо щось трапиться, в першу чергу відповідальність лежатиме на них. Необхідно почати роботи вже зараз. Якщо міст буде закритий, урядовці змушені будуть швидше виділити гроші на реконструкцію. 

Дмитро Артемчук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up