У Козятині будують автомийку без документів

У Козятині будують автомийку без документів
Будівництво завжди під замком. Але роботи не припиняються
  • У вівторок, 16 квітня, на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці багатоквартирних будинків вулиці Довженка.
  • Вони повідомили, що підприємець, який придбав будинок за адресою Довженка, 99, розвалив будівлю і тепер на тій ділянці будує автомийку.

— Воду для неї він планував брати з криниці водної магістралі, до якої під’єднані будинки багатоповерхівок. Ми боїмося, що через мийку в наших будинках вода буде в обмеженій кількості, — сказали люди.

У минулий вівторок вже на місці побачили, що дорогу від вулиці Довженка до двору будинків вже розрили та знов закопали. У метрі від старої траншеї екскаватором була прорита нова канава довжиною орієнтовно 15 метрів. Але тоді дорожня техніка вже не працювала та не було поблизу робітників. Поруч з технікою стояли лише незадоволені мешканці багатоповерхівок.

Відео дня

— Підприємець, який будує автомийку, хоче під’єднатися до нашої труби, з якої вода надходить у наші будинки. Копали тут траншею двічі, а землю висипали на дорогу, що після дощів перетворилася на болото. Цією дорогою діти ходять до школи. Це вже третій раз тут починають рити канаву, — казали жителі будинків на Довженка. — Дві перші спроби ми заблокували та не дали можливості підприємцю під’єднатися до нашого водогону. Пробували вони добратися до водяної точки в іншому місці. Там у господаря новобудови з під'єднанням до води щось, мабуть, не склалося. І вони знов пришли копати до нас.

► Ще тиждень тому тут була хороша дорога

Щоб з'ясувати всі подробиці цього інциденту, ми звернулися в архітектурний відділ Козятинської міської ради. У відділі архітектури нам надали таку інформацію, що за номером 99 вулиці Довженка були подані документи на будівлю приватного будинку.

Але забудовник подав не всі документи, і дозволу на будівництво саме приватного будинку не отримав. Тобто, на цей час автомийка будується з порушенням законодавства.

У неділю, 21 квітня, знову приїхали подивитися на роботу будівельників на Довженка. Виявилося, що і на Вербну неділю, коли фізична праця вважається гріхом, землекоп загортав траншею з прокладеною трубою типу заглушки. А дорога, яка минулого вівторка ще мала вид дороги, в цей день місцями вже нагадувала земляно-болотне місиво.

До того ж, екскаватор прокопав траншею і там, де був раніше тротуар. Тож тепер козятинці вимушені ходити по дорозі, де їздять машини і наражати себе на небезпеку.

Мийка автівок в місті, напевно, справа корисна. Тільки не можна робити корисні справи, якщо комусь від того гірше. Адже мешканці міста в таких випадках стають заручниками ситуації. А місцева влада, декларуючи благоустрій міста, повинна втрутитись, якщо якісь маленькі проекти ведуть до великих руйнацій.

Читайте ще:

У Козятині на Підгорбунського зроблять велодоріжку та капремонт вулиці
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Дзюба

  • Сергій Дзюба

    Так працював розкопував але яку на даний момент красу там зробили !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up