Чепурили стадіон і Водокачку. Зібрали сміття два мішки і дві тонни

Чепурили стадіон і Водокачку. Зібрали сміття два мішки і дві тонни
Дробильна машина. Завдяки їй можна зекономити на пальному при вивезенні зрізаного гілля

У неділю, 26 вересня, Козятинська громада вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Цей захід мав відбутися позаминулої суботи, 18 вересня.

Тільки в повідомленні, яке було розміщене в соцмережі, була пересторога: за відсутності сприятливої погоди захід переноситься на наступну суботу, тобто на 25 вересня. 

Коли готували захід до Всесвітнього дня прибирання, то мабуть не надали значення, що 25 вересня Козятинська громада святкуватиме в Сестринівці 155- річчя з дня народження Михайла Грушевського. Тож очищати планету від сміття 25 вересня вийшла лише координатор заходу Анастасія Чулаєвська і двоє рибалок Козятинського риболовецького клубу. Чоловіки, побачивши, що біля постійного місця збору, крім них нікого немає, розвернулися у зворотному напрямку. Щодо самої Анастасії, то вона не розгубилася: самотужки зібрала два мішки сміття та віднесла їх з допомогою Миколи Панасюка на місце, куди може заїхати транспорт.

Наступного дня, 26 вересня, в прибиранні території взяли участь всі структурні підрозділи міської ради. Крім працівників міської ради на акцію «Побачив? Прибери» прийшли учні Козятинського залізничного училища та деякі містяни. Правда, активних мешканців нашого міста на недільнику було всього декілька.

Відео дня

За словами організаторів акції, прибирання було результативним. Вони виловили з Водокачки близько 40 мішків різного сміття. Прибирали й прибережну зону та паркову ділянку, що на острові.

Ми прийшли, коли зрізані порослі зі стежки острова закладали в дробильну установку.

– Що за техніка? – запитуємо начальника ЖКГ Андрія Корнійчука. 

– Купили дробильну машину, щоб економити пальне. Щоб вивезти все гілля після розчистки стежки, потрібно було б зробити не менше трьох ходок. А так все зрізане гілля зайняло всього половину причепа.

Ще ми запитали у Корнійчука, чи є на акції рибалки риболовного клубу і, що найбільш цікаве вдалося виловити у воді?

— З води витягали пляшки і целофанові пакети. В прибережній зоні та парковій ділянці острова очистили територію від накиданого «відпочивальниками»: обгорток, скляних та пластикових пляшок, залишків від одноразового посуду. Арсенал сміття великий, –  сказав Андрій Корнійчук і додав, що рибалок риболовецького клубу на прибиранні він не бачив.

До рибалок риболовного клубу зателефонували ми. Виявилось, вони не знали, що 26 вересня в Козятині відбудеться Всесвітній день прибирання. Але що про рибалок говорити, якщо серед наших земляків є активісти, які перед виборами намагалися змінити Козятин. Так захопилися відеороликами, що забули, що й самим треба змінюватися. До речі, громада мікрорайону Біла Казарма до цих пір зустрічі з призначеним депутатом чекає.

«Стіни тріщать і сипляться, цегла падає»: козятинчанин просить владу відремонтувати вхід до стадіону

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Artur Edu

    Це справа міста прибирати, а не громадян, які платять податки на такі цілі. Редакція Ріа забула, що вже немає примусових суботників, як у Радянському Союзі? Добре що залишились вдома, а прибиранням мають займатися комунальні служби, яким за це платять!

keyboard_arrow_up