Через аварію без газу опинилися понад 1200 споживачів. Всі вони — мешканці Козятинщини

Через аварію без газу опинилися понад 1200 споживачів. Всі вони — мешканці Козятинщини
  • В неділю, 26 вересня, у нашому районі виникла аварійна ситуація на газопроводі високого тиску.
  • В результаті без газу залишились споживачі чотирьох сіл Глуховецької та Махнівської територіальних громад: Бродецьке, Дубина, Медвідка та Вовчинець.
  • Станом на ранок понеділка без газопостачання залишалися понад 1200 споживачів.

Як йдеться на сайті АТ “Вінницягаз”, аварійна ситуація сталась під час проведення ремонтних робіт на трасі “Біла Церква – Кременець”. Газовики повідомляють —, працівники служби з ремонту доріг пошкодили підземний газогін високого тиску ІІ категорії діаметром 110 мм. Роботи проводились без погодження з газовою компанією.

Відео дня

В результаті без газу залишились споживачі чотирьох сіл Глуховецької та Махнівської територіальних громад: Бродецьке, Дубина, Медвідка та Вовчинець.

Витік газу оперативно локалізували фахівці Козятинської дільниці “Вінницягазу”.

Як йдеться в повідомленні газовиків, будівельна компанія, з провини якої сталася аварія, муситиме відшкодувати витрати на ремонт газопроводу та сплатити штраф.  У “Вінницягазі” наголошують, що земляні роботи в охоронних зонах газорозподільних мереж можуть проводитися лише за попереднім погодженням АТ “Вінницягаз” як Оператора ГРМ та після отримання дозволу на їх проведення.

Відомо, що наразі споживачам досі не відновили послугу газопостачання. Причина: компанія, з провини якої сталась аварійна ситуація, не сплатила кошти на ремонт газопроводу. Так як компанія, яка стала винуватицею цього пошкодження, не відшкодувала  кошти для ремонту

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viktor Stepovoy

    ""Причина: компанія, з провини якої сталась аварійна ситуація, не сплатила кошти на ремонт газопроводу.""
    А якщо вона рік не буде платити???? Повний маразм!!! Для цього є суди, які розглянуть кримінальну справу і накажуть виновного, стягнуть додаткові кошти... Аварійні роботи мають виконуватись негайно. Звертайтесь в НКРЕКН яке має лишити ліцензії таку компанію.

keyboard_arrow_up