Через ремонт кафе не можуть всидіти в квартирах

Через ремонт кафе не можуть всидіти в квартирах
Сторони конфлікту позицію свою висловили. Рішення прийме комісія виконкому
  • Кафе «Міраж», яке знаходиться на вулиці Героїв Майдану № 9, в місті Козятині користується популярністю.
  • Та нещодавно виникло непорозуміння з мешканцями будинку, в якому розміщене кафе.
  • А все тому, що в закладі надумали робити ремонт.
  • Закупили потрібні будматеріали, спеціалісти з будівництва озброїлись електротехнікою, що може трощити бетон, і на початку березня, майже в один час із запровадженням карантину, стали робити реконструкцію приміщень.

День-два мешканці будинку мовчали. Коли відчули, що ремонтні роботи в кафе набувають системного характеру, звернулися до господаря кафе.

Поки жильці будинку були як візитери, роботи припинялися. А потім шум знову поновлювався. Коли жителям будинку стало зрозуміло, що в кафе їх не чують, стали викликати поліцію. Як виявилось, і такий захід був не дієвим. Поліцейські приїздили, на деякий час роботи припинялися. Коли стражі порядку покидали приміщення, ремонтні роботи продовжувалися.

Відео дня

Тож мешканці будинку Героїв Майдану, 9 зібрали підписи, щоб втрутився в ситуацію міський голова. За рішенням міської ради, була сформована комісія виконкому Козятинської міської ради. 

Комісія, власник кафе, представниця депутатського корпусу та активісти будинку зібралися у вівторок,19 травня, на місці події. Подаємо тезово їхні позиції:

Власник кафе: «Я виконував ремонтні роботи згідно з проектною документацією, яка є чинною від початкового проекту. Нічого, що могло завдати шкоди будинку я не робив і робити не буду».

Мешканці будинку: «Нас непокоїть, що під час будівельних робіт ми перебуваємо у стані підвищеного шуму. Мова не йде про роботу електродрилі чи якогось не гучного електричного приладдя. Мова йде про роботу перфоратора, в якого побічні шуми в приміщенні перевищують допустимі норми більше, ніж у два рази. Висидіти в такому шумі під час карантину складно навіть дорослим, не кажучи за дітей. Разом з тим, власник кафе не має на виконання ремонтних робіт технічної документації».  

Позицію депутатського корпусу озвучила депутат міської ради Марія Мудра: «Все потрібно робити за законом. Спочатку підготуй звіт виконаних робіт, а тоді проводь роботи».

Позиція комісії: «У даному питанні ми на цю хвилину відповіді не маємо. Лише оцінка спеціалістів розставить всі крапки над “і”. Рішення комісії буде опубліковане на сайті міської ради».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Валя Левчук

    Все не так. З 8 ранку до 22.00  можна шуміти так що нічого тут такого страшного не бачу

    Татьяна Адамова reply Валя Левчук

    але не перевищувати норми шуму.

    Olga Spivachenko reply Валя Левчук

    Валя Левчук , можна шуміти , якщо звук не перевищує 40 дБ.,а перфоратор видає близько 100дб. І працює на протязі не години і не двох, а тижнями, а точніше з початком карантину і в тому числі у вихідні дні. На карантині вдома з малими дітьми те що треба! У вас коли небудь діти засинали під звуки перфоратора???....якщо ні, то запрошую в гості! + до всього не мають жодного дозволу на проведення деяких робіт, а над ними 9 поверхів, але нажаль у нас все вирішується по іншому
  • Екатерина Брановицкая

    А интересно, когда сами ремонт делают, к ним полицию тоже нужно вызывать? Писать меру?🤣🤣🤣

    Olga Spivachenko reply Екатерина Брановицкая

    Светлана Сафронова (Шляхтиченко) Спочатку статтю уважно почитайте! Ремонт проводять майже 2 місяці, у т.ч по вихідним і під час карантину. Я не думаю що хто небудь в квартирі робить ремонт з допомогою перфоратора на протязі такого часу, не кажучи вже про те, що не мають жодно дозволу, для проведення тих робіт в ЖИТЛОВОМУ БУДИНКУ ДЕ 180 КВАРТИР!

    Светлана Сафронова (Шляхтиченко) reply Екатерина Брановицкая

    Екатерина Брановицкая 💯 процентів, або люди ніколи в житті не займались ремонтом.
  • Юлия Клёц

    СНЕСЕНЫ НЕСУЩИЕ СТЕНЫ! ВЫВОЗИТСЯ ЗЕМЛЯ С ФУНДАМЕНТА

    Olga Spivachenko reply Юлия Клёц

    То в них називається "поточний ремонт")))

    Olga Prysiazhniuk reply Юлия Клёц

    ви серйозно ? Якби були знесені стіни як ви пишите, то будинку вже б не було🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

    Olga Spivachenko reply Olga Prysiazhniuk

    Судячи з прізвища автора, не важко здогадатися чиї інтереси ви представляєте

    Olga Prysiazhniuk reply Olga Spivachenko

    🤦🏻‍♀️
  • Виктория Малицкая Янчук

    Цікаво, як безшумно зробити ремонт???

    Olga Spivachenko reply Виктория Малицкая Янчук

    Ремонтні та будівельні роботи можна проводити у святкові та неробочі дні за умови, що є згода на це від мешканців усіх прилеглих квартир (бажано письмова).

    За санітарними нормами, максимально допустимі рівні шуму у багатоквартирних будинках вдень становлять до 55 децибелів, вночі (з 22:00 до 08:00) – до 45 децибелів. Для територій, які прилягають до житлових будинків – вдень до 70 децибелів, вночі – до 60 децибелів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up