Через санкції проти російських компаній на український бізнес може чекати колапс

Через санкції проти російських компаній на український бізнес може чекати колапс

Президент затвердив санкції проти низки російських компаній, у тому числі проти соціальних мереж

"Однокласники.ru" і "ВКонтакте" можна було заборонити ще три роки тому, запропонувавши при цьому українцям альтернативну платформу для подальшого спілкування. Це ж саме стосується й інших компаній – "Яндекс", Mail.ru. Чому це відбулося саме зараз?

Підхід "забрати одне, не давши інше" не дозволить уникнути невдоволення з боку суспільства.

Указ президента можна трактувати так, що користувачі втратять доступ до сервісів "Яндекс" та Mail.ru. На практиці санкції проти соціальних мереж можна буде обійти. Ніхто не відміняв такі речі як proxy, VPN. Доступ залишиться таким же як і був.

Відео дня

В свою чергу розповсюдження економічних санкцій на систему 1С може призвести до заморозки бухгалтерських процесів. Цю систему використовують більше 90% підприємців України.

Якщо 1С не знайде спосіб легалізувати свою діяльність в Україні, або українська влада не відкладе своє рішення щодо санкцій проти 1С на пізніший термін, перший місяць-два на бізнес чекає колапс. Потім з’явиться національний продукт, бізнес поступово почне з ним працювати.

З альтернативними програмними продуктами поки що все складно.

На сьогодні існує система M.E.Doc, але вона не настільки широко використовувана, і ще питання – наскільки відповідає потребам бізнесу.

При виборі російських компаній, проти яких застосовувати санкції, потрібно зважати на те, від чого може постраждати і наша економіка.

У випадку із соціальними мережами та системою 1С спочатку ми повинні були створи свої програмні продукти, запропонувати їх бізнесу та українцям, а вже потім вводити санкції.

Олександр Федієнко, голова правління Інтернет Асоціації України.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up