Чергова сумна звістка з війни. Загинув вінничанин Михайло Щербанюк

Чергова сумна звістка з війни. Загинув вінничанин Михайло Щербанюк

У четвер, 23 серпня 2018 року, в зоні бойових дій на Донбасі офіційно загинули п'ятеро українських військових. Четверо з них - під час тривалого бою на Бахмутськой трасі.
 

Чотирьох загиблих бійців "Айдара" звуть Мар'ян Найда, Тарас Проценко, Михайло Щербанюк і Андрій Чирва.

Про це повідомляє фонд "Повернись живим" у Фейсбуці. Крім того, загинув командир роти 128 гірсько-піхотної бригади, кримчанин Георгій Ольховський.

— На Вінниччині також втрати. Вчора біля Кримського у бою загинув наш земляк Михайло Щербанюк. Він - старший солдат 24-го ОШБ "Айдар" 53-ї ОМБр. Жив із родиною неподалік Вінниці. Подробиці та час поховання згодом. Щирі співчуття рідним, близьким, друзям, — написала вінничанка Вікторія Микитюк на Фб.

Відео дня


 

Варто зазначити, це неповний список втрат серед військових 23 серпня.
 

Ось, що пише про смертельний бій активіст фонду "Повернись живим"  Андрій Римарук

Про вчорашній наступ терористів командування батальйонів було проінформовано заздалегідь. Ретельна підготовка дала змогу затримати ворога і мінімізувати втрати серед особового складу. Наші захисники були готові до найгіршого. Знали, що в наступ йдуть більше 20 підготовлених терористів, знали, що буде прикривати ворожа артилерія, але не в такій кількості.

Понад 200 снарядів різного калібру протягом вчорашнього дня безупинно прилітали в бік наших опорних пунктів. Допомагали бійцям "Айдару" і сусідні підрозділи, завдаючи нищівного удару по позиціям бойовиків. Дві атаки зі сторони Бахмутської траси і на сході Жолобка захлинулись. Чому саме тут? Тому що російським генералам вкрай не подобається наближення Збройних сил до Бахмутської траси – основної дорожньої артерії між окупованими частинами Луганської і Донецької областей.

За останні роки всі спроби російських найманців відсунути хоча б на кілька сотень метрів українських військових були марними. І з кожною спробою нам вдавалось відвойовувати території. Активні бойові дії і потужні обстріли були й на інших ділянках фронту. Мешканці Маріуполя знову чули розриви снарядів. На околицях Мар'їнки та Докучаєвському напрямку під прикриттям кулеметів працювали снайпери. Одному з них вдалось поранити нашого захисника і дочекатись, поки прийдуть на допомогу. Рятувати свого бійця пішов командир роти одного з підрозділів. Ворожа куля влучила українському офіцерові прямо в серце. Кулі, випущені снайперами терористів, вчора відчуло і мирне населення. Серед білого дня бойовики цинічно стріляли в бік КПВВ "Мар'їнка", намагаючись влучити у військових. Півгодини десятки мирних мешканців були змушені ховатись від куль покидьків.

На окремих ділянках у цей момент тривають обстріли. Наші захисники ціною власного життя відбивають бажання окупантам наступати чи укріплювати свої позиції, піднімаючи на кожному своєму оборонному рубежі прапор України. По всьому фронту, на всіх позиціях сьогодні була хвилина мовчання за загиблими побратимами і голосно пролунав гімн України. Хлопці з вірою у перемогу передають вітання всім, хто допомагає армії, вірить в них і в Україну!

Наразі бої тривають майже всюди по всій лінії зіткнення
 

Редакція "20 хвилин" та газета "RIA-Козятин" висловлює щирі співчуття родинам загиблих воїнів. Герої не вмирають!

Ольга БОБРУСЬ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:00 Куточок Японії в Козятині, де квітнуть сакури й магнолії photo_camera 09:50 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 08:46 Не можна займатися сексом і вживати алкоголь. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 19:00 Попереджають про можливі аварійні відключення світла Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:49 Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському 15:12 Зник 11-річний хлопчик, його розшукує поліція 14:40 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 14:30 Сильний вітер і дощ — попереджають про погіршення погодніх умов 13:01 Розчистив алею ялинок у Пиковці 12:42 Ветерани «Моноліта» стали переможцями благодійного турніру 12:10 Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина (пресслужба БФ) 11:50 У Козятині працювала виїзна бригада лікарів-онкологів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up