Четверо на одного. Подробиці злочину, що трапився в електропотязі «Шепетівка-Козятин»

Четверо на одного. Подробиці злочину, що трапився в електропотязі «Шепетівка-Козятин»
Артем Ільчук та Олександр Журавльов — інспектори поліції групи швидкого реагування, які були при затриманні бандитів
  • Побили та обікрали. Нічна поїздка громадянина Білорусі до Вінниці завершилася лікарняним ліжком. На 59-річного Станіслава напали в шепетівській електричці. Його обікрали, побили та хотіли викинути з потяга на ходу.
  • Чоловіка госпіталізували до козятинської лікарні. В нього струс головного мозку, перелом кісток носа, перелом шостого ребра справа і множинні гематоми на обличчі.
  • Бандитів затримали. Серед них була одна жінка та троє молодиків, вікомі від 30 до 40 років. Їм всім світить від 8 до 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна

Розбійний напад на залізниці трапився 16 січня. Станіслав вирішив здешевити та оминути прямий потяг. Сів на шепетівську електричку. Проїжджаючи Козятинський район у вагон, де він був єдиним пасажиром, зайшло троє молодиків та одна молодиця. На годиннику — близько 23.00. Нетверезі попутники почали чіплятись до білоруса. Кинули оком на дві сумки, які стояли поруч ат рюкзак. Слово за слово і між ними зчинився конфлікт, який переріс у бійку. Хлопці почали бити Станіслав по обличчю та тулубу. Окрім цього зірвали з шиї срібний ланцюжок з хрестиком, витягнули паспорт, та почали забирати особисті речі — телефон, гроші, годинник. Та на цьому не зупинилися.

Як розповів газеті начальник слідчого відділення козятинського відділу поліції, майор поліції Дмитро Микитюк, зловмисники мали намір викинути потерпілого з потягу на ходу. Та не змогли відчинити двері. Дочекавшись своєї станції Глухівці, вони вийшли. А побитий та обкрадений Станіслав доїхав до станції Козятин.

— Він звернувся до чергового по вокзалу і до поліції, — розповідає Дмитро Микитюк, — Мы відразу виїхали на виклик. Диспетчер нам повідомила дані дівчини, бо вона ї знала в лице. Ми дали орієнтування. В сторону Глуховець відправили наряд групи поліції.

Відео дня

Як стало відомо згодом, учасниця банди тимчасово проживає у селищі за своїм співмешканцем. Від залізничної станції до Глуховець вони пішли польовою дорогою, попід лісосмугу. Побачивши поліцейську машину, почали ховати в посадці вкрадені речі. Та правоохоронці все ж знайшли дві сумки та гаманець. На підмогу приїхала слідчо-оперативна група.

— При розмові четверо зловмисників все заперечували. Крім цього біля їхніх рюкзаків ми виявили ще годинник потерпілого і його паспорт, — каже Дмитро Микитюк. —

Бандитів затримали по статті 208 Кримінального Кодексу України. В одного із четвірки вилучили долари в розмірі 715 умовних одиниць, ланцюжок, білоруські рублі. Наступного дня поліція знайшла і мобільний телефон потерпілого.

— 17 січня ми повідомили про підозру за статтею 187 частина 2 (розбійний напад). Їм загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна, — каже Дмитро Микитюк. — А в неділю, 19 січня,  відносно затриманих козятинський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування та призначення ряду 

Відомо, що двоє нападників проживають у Глухівцях, один з Дніпропетровської області, ще один — з Томашпільського району. Альона, якій 37 років вродженка Житомирської області, але зі своїм співмешканцем Василем (учасником банди) тимчасово проживає у Глухівцях. Раніше притягувалася за статтею 309-307 (незаконне зберігання та збут наркотиків). Відбулася умовним терміном. А в ще одного, 34-річного Бориса, за плечима тринадцять років тюрми.

Зоряна Богуславська

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up