Четвертий день без газу. Коли увімкнуть?

Четвертий день без газу. Коли увімкнуть?
  • Від понеділка, 14 вересня, козятинчани та мешканці 12 сіл району сидять без газу.
  • Блакитне паливо перекрили через регламентно-ремонтні роботи на газорозподільчій системі.
  • Коли відновлять подачу газу — дізнавалися наші журналісти.

Козятинська дільниця АТ «Вінницягаз» запланувала провести ремонтні роботи на газорозподільчій станції «Козятин». Тож мешканців міста та 12 сіл району попередили, що з понеділка, 8 години ранку блакитне паливо перекриють.

Перші кілька годин ранку понеділка газ ще був, потім його дійсно перекрили. Починаючи з другої половини дня, наші читачі телефонували нам з одним і тим самим питанням: «Коли відновиться газопостачання?»

— У мене газовики були вчора, — розповідає Ірина. — Я їх питала, коли увімкнуть газ? Вони мені сказали, що ви у селі живете, то у вас може і раніше увімкнуть, а в місті не раніше, як через два тижні.

Відео дня

Подібна ситуація була два роки тому. У 2018 теж проводили ремонтні роботи і тоді так само перекрили газ у місті. Щоправда, не восени, а посеред літа. Блакитного палива не було цілих два тижні. Звісно, козятинчан так само заздалегідь попередили про тимчасове припинення газопостачання.

У теплу пору року ми використовуємо газ переважно для того, щоб готувати їсти. Тому тим, хто має електроприлади — електрочайник, мультиварку, електро чи індукційну плиту — пережити цей період значно легше. Проте тут теж є свої нюанси.

— Коли надовго вимкнули газ минулого разу, ми перед цим купили електроплитку. Але готувати на ній не дуже зручно.Якщо треба варити якусь кашу і до неї підливу, то треба це робити по черзі. Вода на суп чи кашу закипає дуже довго, доводиться окремо кип’ятити в електрочайнику. Ми спробували так кілька днів, і купили індукційну плитку. Але тут теж — каструлю підбирай, бо не всяка підходить, — розповідає козятинчанка Леся. — Зараз поки немає газу, користуємося індукційною плиткою і електрочайником. От і ходиш постійно з магнітом, перевіряєш — прилипає, чи ні. Інакше каструлю не можна ставити.

Поки що без блакитного палива залишилися не лише козятинчани, а й мешканці села Козятина, Іванковець, Залізничного, Дубових Махаринець, Журбинець, Кордишівки, Королівки, Махаринець, Прушинки, Сигналу, Сокільця і Титусівки. Людей цікавить, коли ж увімкнуть газ? Із цим питанням ми звернулися до Олександра Кашперовецького, фахівця з адміністративної діяльності Козятинської дільниці Хмільницького відділення АТ «Вінницягаз». За його словами, роботи на газорозподільчій станції будуть проводити орієнтовно до 18 вересня. Після цього працівники «Вінницягаз» будуть відвідувати окремо кожне домоволодіння і перевіряти, чи є якісь несправності, що можуть призвести до аварії. У разі виявлення таких несправностей спеціалісти будуть їх усувати.

— Після цього тільки почнеться поетапний запуск усіх населених пунктів, які обслуговує ГРС. У першу чергу будуть під’єднуватися ті будинковолодіння, які на середньому тиску. В останню чергу — низький тиск, — каже Олександр Кашперовецький.

А що з платою за транспортування?

Тетяна Костюк написала повідомлення нам у Фейсбук з приводу плати за транспортування блакитного палива: «Газу немає вже третій день і не відомо, коли включать. То чому я повинна сплачувати за доставку газу 100%, згідно квитанції, за вересень місяць, якщо його немає?»

Також жінка звернулася на сервіс 104.ua. Їй прийшла відповідь. Публікуємо її дослівно:

«По-перше, газовики виконують роботи, щоб у вас в опалювальний сезон був газ. По-друге, відповідно до Кодексу ГРМ, розрахунковим періодом є календарний місяць. Тобто перерахунок здійснюється лише за умови, якщо у споживача нема (газу - авт.) повний місяць».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vector Smith

    Усе ясно,що ни х** не ясно......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up