Чи буде дорога на провулку Шевченка?

Чи буде дорога на провулку Шевченка?
Зліва насип залізничних колій посередині болото, справа вода та смітник

Бездоріжжя. В понеділок, 29 березня, в редакцію газети «RIA-Козятин” звернулися пенсіонери вулиць Толстого та Коцюбинського і залізничники Білої Казарми. Вони повідомили, що низом, так в народі кажуть про провулок Шевченка, проїхати можна. Колія є, а пройти тим, що зветься дорогою, неможливо

Дорогу на провулку Шевченка можна розділити на три категорії. Від переїзду 1011 км до вулиці Червоної Калини вона з твердим покриттям. Це відрізок приблизно в 100 метрів. Далі дорога провулком Шевченка повертає від будинків в бік залізничної колії, проходить між колійним насипом і низинами з порослями, які бувають без води хіба, що в засушливе літо. Тому довгожителі цього мікрорайону дорогу провулком Шевченка називають «низом».

За логікою, якщо є низ, то має бути верх. Дорога «верхом» дійсно була і всі ходили тудою. Внизу, де зараз дорога, колись копали глину. Хати в ту пору майже у кожного були на глиняній основі.

Відео дня

Коли в 60-х роках минулого століття на дорозі «верхом» колійники проклали маршрут 3-А, який дав можливість прибувати вантажним потягам до Західного парку, багато людей стали ходити «низом». Глиняні «печери» стали засипати домашнім непотребом. Він і досі неквапливо перегниває, а дорога від вантажного транспорту просідає.

Коли вулиці Червоної Калини, Князів Острозьких були без твердого покриття, провулком Шевченка транспорт дистанції колії їздив саме низом. Вони для своєї і чужої техніки з власної ініціативи відсипали дорогу. Зараз автомобільний транспорт організації ПЧ-7 майже не користуються цією дорогою, то й не ремонтують її.

А ходять нею залізничники на роботу. Ходять вдень і вночі. У людей, які здобули право на заслужений відпочинок, свій інтерес до дороги.

Відрізок дороги, що просідає, десь сто метрів: від вулиці Толстого до вулиці Коцюбинського. Йдучи на роботу, залізничники мають вибір невеликий – йти прямо і як кажуть, залізти по вуха в болото. Обійти дорожню перешкоду правою стороною неможливо. Там стихійний смітник і в ньому вода. Залишається залізничникам карабкатися по крутому схилу з боку залізничної колії між деревами самосіями.

Гості редакції з оптимізмом дивляться в завтрашній день, сподіваються, що влада почує залізничників і домовиться з дистанцією колії про невеликий ремонт дороги на провулку Шевченка.

Знеструмлять кілька сіл та Козятин. Де 1 квітня не буде світла?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кирил Павлик

    Ми живемо по цьому провулку,тут не має а ні дороги а ні світла а ні газу. Ще від кінцевої зупинки по вул. Червоної калини вниз по під путями,  зрівняли баластом до вул. Толстого. А далі кінець...
  • Читач23

    10й вік
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up