Чи готові до опалювального сезону котельні у Козятині? Ми перевірили

Чи готові до опалювального сезону котельні у Козятині? Ми перевірили
Гімназія дитячий садок № 9 Дров заготовлено 200 кб
  • З 15 жовтня мали подати тепло в установи соціальної сфери (лікарні, терцентри, навчальні заклади).
  • Ми дали козятинським комунальникам фору в три дні і 18 жовтня поїхали з перевіркою по котельнях, школах та дитячих садочках.

Почали з гімназії-дитячий садочок № 9. Директор навчального закладу Олег Заїчко повідомив, що діти через часті повітряні тривоги перейшли на онлайн-навчання. 

— Не годиться дітей по три години тримати в укритті і по декілька разів на день їх туди  водити, — каже очільник гімназії.

Відео дня

— В садочку також дітей немає? — запитали ми у керівника навчального закладу.

— Ні, є троє діток. Взагалі у нашому садочку 17 дошкільнят, а троє — це діти, у яких обоє батьків на роботі і дітей ні з ким залишити вдома. 

— Як у школі з опаленням?

— Ми котли опалення перевели на дрова. Заготовили 200 кубів дров твердої породи. Думаю, що вистачить до самої весни, — сказав очільник навчального закладу.

Наступною нашою зупинкою була котельня, що в дворі на вулиці Володимира Великого. Біля котельні не помітили ні вуглини, ні дровинки, значить, у ліцеї холодно і поїхали саме туди.

У ліцеї через часті повітряні тривоги дітей також відпустили додому і вони навчаються в режимі онлайн. У навчальному закладі прохолодно. Можливо стане тепліше, коли діти вийдуть на навчання після осінніх канікул. На це сподівається директор ліцею Олена Білянець. 

Минулого опалювального сезону були нарікання батьків щодо температурного режиму у дитячому садочку №1. Тож ми вирішили заглянути у садок «Лелека». В дошкільному закладі в цей день замість дев’яти перебувало 4 групи.

— Ми йдемо назустріч тим батькам, які працюють обоє на роботі. Всіх дітей 9-ти груп ми в режимі частих повітряних тривог забезпечити не можемо. Під час сирени нам  кожне дитя потрібно завести у сховище. В сховищі також працює обігрівач, є два виходи, санвузли, засоби гігієни, бутильована вода та медичні препарати. Якби у сховищі садочка були ще броньовані двері на закрутці, то його сміливо можна було б назвати бомбосховищем. А так це добротне сховище. Поки на дворі відносно тепла погода, то в кімнатах з дітьми потрібний температурний режим підтримується обігрівачами, — сказала очільниця садочка №1.

В ліцеї №2 також нині навчання проходить в режимі онлайн. За відсутності дітей прохолодно навіть у класах із сонячної сторони. Педагоги навчального закладу заспокоюють самі себе. Кажуть, дітей у школі немає, а нам не холодно.

В ліцеї №3, за словами вчителів, 18 жовтня четверо дітей прийшли до школи після повітряної тривоги. Педагогам шкода було дітей та через часті тривоги їх відпустили додому.

Діти ліцею №5, за словами батьків, на онлайн-навчанні. Минулого року батьки скаржились на холод у класах, тож ми поїхали подивитися, в якому стані котельня, що опалює ліцей.

У котельні йдуть монтажні роботи по заміні котла. Від спеціалістів по опаленню стало відомо, що триватимуть вони приблизно тиждень.Тож через тиждень нас запросили на запуск котельні з новими котлами.

Біля котелень, що в дворі колишньої міської лікарні та в дворі на вулиці Пилипа Орлика ні дров, ні живої душі не було.

У підсумку зауважимо, що котельні, які обслуговують установи соціальної сфери, скоро запрацюють, але як бути з працівниками, які через вибиті шибки, протяги в приміщенні будуть втрачати своє здоров’я? Хіба за літо не можна було засклити в котельнях вікна? 

Додамо, 19 жовтня у Козятині стартував опалювальний сезон

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергий Левчук

    Немає хазяїна?

    Galina Galina reply Сергий Левчук

    Сергий Левчук є хузяйка.
  • Тамара Сиваковская

    Незрозуміло чому активні, молоді люди, які проживають в громаді такі пасивні.Невже вам всім байдуже, що знищуються залишки того, що є ще в місті ?
  • Инга Мельничук

    Як був бардак,так і залишився((( Нічого не змінюється, тільки влада з черговими обіцянками,які дуже швидко забуваються...
  • Валерій Трушевський

    Да був бардак а стало ще гірше  невже люди ви сліпі чи вас тєж зомбіровали довго будем терпіти невже вам байдуже за майбутнє Козятина та вашіх дітей.

keyboard_arrow_up