«Чи мене виженуть з хати моєї?» Думає, що її ошукали

«Чи мене виженуть з хати моєї?» Думає, що її ошукали
  • До редакції газети «RIA» звернулася козятинчанка.
  • Жінка у розпачі, бо підписала якісь документи і тепер боїться, що її могли ошукати і відберуть житло.

Жінка не розповіла рідним про те, що трапилося, бо не хоче їх лякати. Тому з етичних причин ім’я гості нашої редакції ми змінили. Назвемо її Любов.

А почалося все з того, що у козятинчанки помер брат. Хата, де проживає пані Любов, на дві половини. Одна частина будинку була оформлена на неї, інша — на брата.

До жінки прийшов племінник, бо хотів оформити спадщину. Попросив показати документи на будинок.

Відео дня

— Він дивиться і каже: «Нам треба зробити план, щоб ваша половина була і моя половина». Ну, думаю, зроблю, цю тисячу вже кину, — розповідає гостя нашої редакції.

Любов звернулася до місцевого БТІ, щоб виготовити технічний паспорт на будинок. Їй сказали оплатити послугу і видали квитанцію на 940 гривень. Жінка все оплатила.

Приблизно за тиждень до Любові навідався технік робити заміри разом із племінником. За її словами, чоловік не представився і жодних документів не показав. З розмови, яку вели племінник із техніком, вона почула, що звати його Олексій.

— Спершу він у племінника обміряв, а потім до мене прийшов, — продовжує козятинчанка. — І в хаті подивився, чи немає змін ніяких, чи стіни не переставлені, нічого не добудовано. Подивився. Оце все.

За словами Любові, технічний паспорт їй мали виготовити до 13 січня. Проте кінцевий термін пройшов. І за тиждень, 20 січня, технік Олексій навідався до жінки вдруге. Вона вже зраділа, що він приніс їй документи, але техпаспорту він їй не приніс. Натомість знов почав робити заміри.

— Фотографує, ще раз щось там обміряє і дає мені папірці підписати на кошторис, щоб оцінити мою будівлю, — розповідає козятинчанка. — Я питаю: «Для чого?». Він каже: «Це для кошториса. Щоб я зайвий раз вас не турбував, то тут підпишіться». Я думаю, що він мені пил в очі пустив. Акт на будматеріали, здається, я підписувала. Ви знаєте, так як то в тумані. Копії того, що я підписала, у мене немає.

За словами жінки, бланки, які вона підписала, були не заповнені.

Любов запитала, коли документи будуть готові. Олексій відповів, що за тиждень. Проте тиждень минув, за ним і другий, а документів їй жодних ніхто не приніс.

Гостя нашої редакції звернулася у місцеве БТІ, розповіла цю ситуацію. Там її запевнили, щоб вона не переймалася, що документи виготовлять. Проте її постійно переслідує відчуття того, що її могли ошукати.

— Я дітям не сказала, — продовжує Любов. — Думаю, в них сім’ї. Вони будуть переживати. А сама киплю, сверлить мозок. Ви знаєте, відколи я це підписала, вночі 3:20 і мене як стукнуло, я прокинулася, і вже заснути до кінця не можу. Не знаю, куди себе подіти. Що це має бути? Чи мене виженуть з хати моєї? Він мене запевняв: «Не переживайте, у нас така професія, що ми повинні одне одному довіряти». Так він мене гарно вмовляв і я піддалася. І не скажу, що я зовсім дурна жінка. Я працювала на такій роботі, що я керувала, а це як то засліпило.

Тепер жінка майже щотижня ходить до місцевого БТІ питати, чи готові її документи. Дійшло до того, що написала заказний лист, у якому описала ситуацію, що з нею трапилася, і надіслала спершу на місцеве БТІ, потім на Вінницьке.

Ми намагалися зв’язатися із керівництвом Козятинського районного структурного підрозділу Вінницького обласного БТІ. Телефонували протягом трьох днів на стаціонарний номер, проте ніхто не відповідав. У вівторок, 11 лютого пішли до БТІ, проте керівника не було. Тому поки нам не вдалося дізнатися, які саме довідки могла підписати гостя нашої редакції.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Коля

    Потрібно замовити по терміновому, за три дні забрали б
  • Валентина Швец

    Ой з цим  БТИ  багато проблем і замороки.То людей не хватає, то ще якісь причини Ми чекали 4 місяці,щоб прийшли виміряти І це рядом знаходиться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up