Як в Козятині одружитися чи розлучитися під час карантину?

Як в Козятині одружитися чи розлучитися під час карантину?
  • Пандемія пандемією, а життя продовжується: люди закохуються, народжують дітей, а часом і розлучаються.
  • Усе це потрібно реєструвати.
  • Ми зателефонували до Козятинського міськрайонного відділу РАЦСу і розпитали, як відбувається реєстрація на час карантину.
     

Як повідомили нам у Козятинському міськрайонному відділі державної реєстрації актів цивільного стану, первинну реєстрацію проводять, але за телефоном.

— Реєстрація народження, смерті, розірвання шлюбу — це первинна реєстрація. Усі ці події є частиною життя людей і по наказах ми їх виконуємо, — кажуть у місцевому ДРАЦСі.

Тепер розповімо, як саме це відбувається. РАЦС зачинений для відвідувачів, тому до нього ви не зайдете. Але якщо треба зареєструвати новонароджену дитину чи смерть когось із родичів, ви приходите до РАЦСу і телефонуєте. Усі номери телефонів написані на табличці, що висить на дверях. Після телефонного дзвінка з приміщення виходить спеціаліст і бере у вас документи.

Відео дня

Коли документи готові, спеціаліст вам телефонує і процедура повторюється: ви приходите до дверей РАЦСу, телефонуєте за зазначеним у табличці номером, виходить спеціаліст і віддає вам ваші документи.

Повторні документи зараз не видаються.

Що стосується укладання шлюбу, то розписатися на карантині теж можна. Реєструють шлюби за попередньо поданою заявою. Але на розпис до РАЦСу у призначений день приходять лише наречена й наречений. Вони мають бути у масках та рукавичках. І жодних гостей на церемонії.

На час карантину можна також подати заяву на розпис онлайн. Але це лише у тому разі, якщо ви маєте електронний цифровий підпис. Тоді вам необхідно зайти на ВЕБ-портал "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" і пройти усі необхідні процедури. Потім ви телефонуєте до Козятинського міськрайонного відділу РАЦСу і питаєте, чи отримали вони заяву. А також треба сплатити державне мито. Це теж можна зробити онлайн. За допомогою спеціального сервісу спеціалісти перевірять, чи кошти надійшли на рахунок.

Для розірвання шлюбу треба спершу зателефонувати в РАЦС. Спеціалісти призначать день та час. У призначений день чоловік та дружина мають прийти до РАЦСу самі, в масках та рукавичках.

— Були випадки реєстрації шлюбу, тому що були попередньо подані заяви, — кажуть у місцевому РАЦСі. — Люди приходили і ми реєстрували шлюб. І розірвання шлюбу теж було.

Телефон РАЦСу: 2–19–07. Щоб зателефонувати з мобільного, набирайте номер із кодом міста: (04342) 2–19–07.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up