Чи зменшать козятинчанам тарифи на воду?

Чи зменшать козятинчанам тарифи на воду?
Козятинчани не розуміють, чому вони за воду з брудом платять більше 41 гривні

У редакцію газети «RIA-Козятин» прийшла мешканка нашого міста Людмила Янковчук, яка проживає на вулиці Шевченка в будинку № 1. Жінка розказала, що з крана в її квартирі тече брудна вода і як доказ дістала банку з рідиною. Принесене було схоже на суміш, яка стікає з рук автослюсаря, коли він їх миє після роботи.

Коли ми приїхали до помешкання пані Людмили, то вода в крані її квартири вже текла чистою. Принаймні, вона була прозора.

– Водою, що тече тепер, вже можна прати білизну, – каже господиня. – Вчора я вирішила випрати білизну. У мене пральна машина старого зразка, в якій немає функції полоскання і віджиму. Коли я білизну поклала у ванну і стала набирати воду для полоскання, з крана текла прозора вода. Я на якусь мить відвернулася, щоб взяти синьку, а коли глянула на кран – то вже текла ота чорнота, яку я приносила в редакцію. Я розумію, що білизну недогледіла. Але не розумію, чому так дорого коштує вода, яку потрібно контролювати? – в розпачі каже наша співрозмовниця.

— У вас брудна вода з крана тече час від часу, чи систематично? – запитали ми у господині.

Відео дня

– Тижня два може текти умовно чиста вода, а може на день зо два рази текти чорна рідина, – каже пані Людмила. – Я не знаю, від чого з’являється брудна вода в кранах і не моя це проблема. Я повинна платити за якісну послугу і отримувати її. Тільки на превеликий жаль я і всі інші люди, хто під’єднані до водної магістралі міста, якісної води не мають, – підсумувала козятинчанка.

З цього приводу ми звернулися до заступника міського голови з ЖКГ Євгена Малащука. 

— Нам відома проблема козятинчан як з якістю води, так і її вартістю. З цього приводу скликали позачергову сесію, де звернулися до Національної комісії регулювання цін в сферах енергетики та комунальних послуг, – каже Євген Малащук. – У зв’язку з карантином відповіді від регулятора цін трохи зачекалися, але нам відомо, що вона  має прийти з дня на день. Сподіваємося на позитивну відповідь. Якщо вона буде не на користь громади, міський голова знов скличе позачергову сесію міської ради, де будуть вирішені подальші кроки міської ради щодо тарифу на воду.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Stepan Petrenko

    Треба зобов'язати міську владу пити цю воду, тоді може і прискориться вирішення цього питання. Ситий голодному не товариш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up