Чим більше мілкішою буде водокачка, тим меншим буде рівень води в криницях

Чим більше мілкішою буде водокачка, тим меншим буде рівень води в криницях
  • Кожні чотири дні беріг водокачки забирає у води 25 сантиметрів території. За 8 днів вода відійшла від берега вже на півметра.
  • Не байдужі люди, для яких наша водокачка «Святе» не стали чекати сесії міської ради, а озброївшись ломами, лопатами, мішками з піском організували суботник в понеділок.

Одинадцятого жовтня рибалки Козятинського риболовного клубу, місцеві активісти і просто не байдужі до природи люди прийшли до водокачки, щоб ліквідовувати прорив води. На місце прориву один із рибалок Козятинського риболовного клубу опустив під воду водну відеокамеру. Вона й показала, що водна пробоїна вже досягла в діаметрі близько метра. Не факт, що пробоїна такого розміру тягнеться всією підземною річкою. Десь вона є трохи вузщою Та, як кажуть всьому свій час, Навіть тиха вода греблі прориває.

Активіст Олексій каже:

Відео дня

— Ми не плануємо у когось відібрати хліб. Є у нас відповідні служби, які повинні займатися цією справою. Ми лише хочемо хоч трохи призупинити втрати води з водокачки. Водокачка — це проблема усієї Козятинської громади. Адже чим мілкіша вона, тим менший буде в криницях

До розмови підключається пан Юрій 

— Це вам говорить не хто-небудь, а фізик, який знає закон сполучених сосудів.

І додав — ми знаємо, як його зробити. Також знаємо, якщо щось може піти не так нас не тільки обвинуватять в непрофесійності, а й можуть забрати мене з доми, а Олексія з уроків. Ось ще гуртом за допомогою мотузки витягнемо з криниці водної комунікації камінну глибу тому, що все це потрібно розкопувати і по новому засипати, а крім нас того кам’яного велетня ніхто не буде діставати. 

— Наділи на каменюку петлю в чотири руки витягли його з криниці. Решта каміння вже мілке можна буде вибирати вручну чи екскаватором, якщо він сюди заїде, — сказали активісти.

Після опущеного під воду 49-го мішка з піском ентузиасти ще раз запустили під воду свого ревізора відеокамеру. Дірку, якою текла вода, що втягувало відеокамеру залатали. Тільки вода проривалася з боків бетонної споруди і трохи між мішками.

— Сюди треба зо три камази глини. Можна й з боків кинути до півсотні мішків та вода все одно буде просочуватися між мішками, — сказали активісти

— То що стільки працювали і все дарма? — запитали ми у виконавців робіт. 

— Ні, не дарма, — кажуть активісти. — Вода значно менше тепер тече, може не встигне розмити більше до сесії. Ви напишіть, що водокачка — це резервний водойм водовідбору. Стратегічний об’єкт для міста і рівня води в криницях. Можемо втратити не тільки рибу, яку самі купуємо, а й проблему води у ближньому до водокачки приватному секторі.

По темі:

Проблему водокачки планують вирішити на сесії. До сесії вода з рибою витече

Як наша Водокачка ледь не стала калюжею

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Виктор Ставничий

    Це справжні чоловіки!... Треба збирати не сесії, а депутатів в їхніх костюмах від бріоні і мершу в жовтому платті і туди їх всіх, в той колодязь, блядь!..

keyboard_arrow_up