"Чиста" субота: наводили лад і в місті, і на річці

"Чиста" субота: наводили лад і в місті, і на річці
  • В суботу 13 квітня в рамках програми «Відкривай Україну» освітяни школи № 3 провелисуботник по прибиранню сміття в нашому місті.
  • В той же день на суботник вийшли і рибалки Козятина. Прибирали на Водокачці

Вийшовши на акцію збору сміття освітян підтримали і інші учасники прибирального процесу.

Відео дня

Стихійний смітник який виник на території колишньої військової частини як кажуть ліквідовували всим миром.

Крім школярів та педагогів школи взяли участь представники депутатського корпусу на чолі з міським головою.

Активісти квартального комітету № 4. Поодинокі місцеві мешканці згаданого мікрорайону, малеча вулиць Б.Хмельницького та Грибальова.

Свою акцію наведення ладу на річці Гуйва провели в цей день рибалки «Козятинського клубу рибалок»

На суботнику по збору сміття взяли участь близько 150 осіб. Вони вели роботу в 5-ти напрямках. Одні гребли на купи опавше з дерев гілля. Інші бензопилами вирізали порослі. Треті брали мішки та наповнювали іх викинутим людьми домашнім непотрібом. Четверта бригада назвемо її похоронне бюро прикопувала в землю чиїхось домашніх улюбленців. Це ж як треба любити тварину щоб викинути її як непотріб. Пяту групу організували діти. Вони погано вихованим дорослим дядям і тьотям розставили таблички з написом «Не там чисто де прибирають, а там чисто де не смітять.

Навіть в дитячій щирості, правдивості і фантазії не знаходиться місця для логіки як дорослі можуть викидати сміття де живуть.Та й дорослі які брали участь в прибиранні території знизують плечима кажуть одна вівця все стадо портить. Абе ж то одна? Таких овець виявилося в мікрорайоні швейної фабрики значно більше. Так і живемо одні всім миром смітять, а люблячі своє місто після них всім миром прибирають. Покинуте гілля в водокачці стало в пригоді рибі.

Рибалки зібралися о 9-ій.

Розділившись на чотири групи та озброївшись порожніми мішками, граблями, підхваттями вони стали виловлювати з води різний непотріб. Його у водоймі водокачки було стільки багато, що рибалки клубу рухались надто повільно. В такому явищі була вина самих рибалок. Вірніше вина тих членів клубу які знали за суботник та не прийшли на водно-санітарну процедуру. Тим хто прийшов довелось навіть зпітніти в прохолодну погоду адже працювали за себе і за того хто не прийшов. Маршрут водокачкою надто довгий. Тільки по внутрішньому колі водойм має відстань більше як півтора кілометра. А чотирма десятками рибалок які прийшли на суботник далеко і бистро не підеш.

Може скластися враження, що після прибиральної акції рибалок було мало, що зроблено. Біля берега багато гілля яке в деяких місцях псує привабливий вид водокачки. Це дійсно так привабливого виду на водоймі немає.

Тільки те гілля в період нересту знахідка для риби. Адже в районі мосту у воді не росте так потрібний для нересту очерет. І відкласти ікру рибі було б ніде. На дану пору гілля на водоймі вкрай потрібне. А виймуть його з води за запевненням рибалок після нересту

Пройшовши набережною внутрішнім та зовнішнім колами водокачки зібрані водні трофеї рибалки позносили на купи куди може підїхати транспорт. Після напів виконаної роботи рибалки затіяли рибальський пікнік.

Нагадаємо:Козятинські школи вийшли на суботник

Вийшли на суботник: як 60 рибалок з «Трофею» прибирали берег ставка

Челендж триває: суботник на Талемонівці від мешканців східної частини Козятина
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up