Читали твори Шевченка і показували сценки з його життя

Читали твори Шевченка і показували сценки з його життя
  • Сьогодні, 11 березня у Районній бібліотеці для дітей провели захід у пам’ять Тараса Шевченка.
  • Діти розповідали вірші та розігрували сценки з життя Тараса.
  • Акторка, що виступила у ролі матері, була вбрана у старовинну сорочку.
  • Що ще було цікавого на літературно-мистецькому заході — розповімо у нашому матеріалі.

У Районній бібліотеці для дітей літературний клуб «Дев'ять муз» спільно з завідуючою Людмилою Фещук провели захід, приурочений 180-тій річниці з дня виходу першого «Кобзаря». До нього долучилися учні ліцею-школи, шкіл №1 та №2. А в якості глядачів запросили 5-А клас школи №2.

Учасники літературного клубу «Дев’ять муз» познайомили глядачів із творчістю Шевченка. Діти не просто читали біографію поета, а й розігрували сценки.

Відео дня

Ведучі заходу 

Роль Тараса виконало два хлопчика — Олег Маслюк та Ростислав Щербатюк.

Олег Маслюк — учень школи №2. Виступає вже не перший раз. Раніше він був учасником лялькового театру. Але як актор виступає перед публікою вперше.

— Хвилююся, — каже хлопчик. — У ляльковому театрі за сценою стоїш і одними іграшками рухаєш і читаєш текст. А тут треба розказати, як в житті. Мені легше було б за ширмою.

Олег зіграв у сценці, де Тарас Шевченко розмовляє зі своєю подругою Оксанкою. Її образ втілила Діана Шевчук.

Олеся Кашперовецька з ліцею-школи зіграла дві ролі. Вона втілила маму та мачуху Тараса. Для виступу дівчинка вбралася у стару сорочку, якій понад сто років.

Це перший досвід Олесі як акторки.

— Трішки хвилююся, мені незвично, — ділиться переживаннями дівчинка. — В одній сценці ми будемо розмовляти про те, чому зірочок так багато на небі, а в другій ми будемо розігрувати діалог. Тарас буде запитувати, я буду йому відповідати.

Олеся полюбляє читати вірші Кобзаря.

— Мені подобаються вірші «Мені 13-тий минало», «Тече вода із-за гаю», «Садок вишневий коло хати».

Крім того, що діти розігрували сценки, вони ще читали вірші Шевченка та взяли участь у вікторині.

Також спеціально до заходу підготували виставку дитячих малюнків за творами Кобзаря.

Захід пройшов у рамках всеукраїнського марафону «Єднаймо душі словом Кобзаря». Він стартував у дитячих бібліотеках України 9 березня, у день народження Тараса Шевченка. Започаткувала марафон Національна бібліотека України для дітей з нагоди 180-річчя видання першого «Кобзаря». Триватиме він до 26 квітня. У різних куточках країни діти читатимуть твори Тараса Шевченка.

— Мета заходу вшанувати Тараса Шевченка, — каже Людмила Фещук, організатор заходу. — І взагалі я хочу скзати слава Тарасу! Це найголовніше. Хоча 206-та річниця від його Дня народження, але 180 річниця першого видання «Кобзаря». Ми щороку проводимо такі заходи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up