«Читаючий дворик» завітав до Центрального міського скверу

«Читаючий дворик» завітав до Центрального міського скверу
На «Читаючому дворику» діти долучалися до веселих ігор. А ще могли ознайомитися з літературою
  • Триває програма літніх читань «Канікули з книгою». У її рамках бібліотекарі проводять «Читаючі дворики» на свіжому повітрі. Цього разу працівники бібліотеки завітали з розважальною програмою до парку.

Семирічна Валерія Рожко відвідала «Читаючий дворик». Потрапила на нього випадково — просто проходила з мамою повз сквер. Дівчинка активний читач бібліотеки. Полюбляє різноманітні книжки.

— Буває, коли я хворію, мені книжки беруть бабуся і мама, — розповідає юна козятинчанка. — І на «Читаючий дворику» я теж взяла книжечки. На одній відьмочка намальована на обкладинці, а інша про Діда Мороза. А ще я розважалася. Відповідала на запитання про казки та героїв. Але відповіла не на всі, бо не встигала. Швидко відповідали інші.

Відео дня

Працівники бібліотеки підготували для учасників гру, літературний калейдоскоп, вікторину про казки і стенд з новинками, цікавою літературою та дитячими журналами.

Батьки були приємно вражені.

— Сиділи татусі, які питали: «Це що, продають книжки?» — розповідає Людмила Фещук, завідуюча бібліотеки для дітей. — Коли дізналися, що ми з бібліотеки, казали: «Це так чудово, що діти не лише ганяють і стрибають на батутах, а ще й книжки дивляться». Ще раніше ми були на території лікарні. Тоді мами дітлахів виходили нам дякувати.

Для проведення «Читаючий двориків» бібліотекарі спеціально підбирають місця, де грається багато дітей: парки, двори житлових будинків. Подібну акцію проводили і минулого року. Влаштовують «Дворики» двічі на місяць.

— Ми почали проводити цю акцію тому, що діти мають знати, що бібліотека їх завжди чекає і у нас є багато цікавого для них, — каже Людмила Фещук. — Буває так, що діти не хочуть ходити до бібліотеки. Але коли їх запрошують друзі, які беруть участь у наших заходах, у них з’являється інтерес. Масовий захід дуже дієвий для пропаганди літератури.

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up