Чому голова ради ветеранів приніс георгіївську стрічку

Чому голова ради ветеранів приніс георгіївську стрічку
Голова районної ради ветеранів Володимир Бондаренко із георгіївською стрічкою у лівій руці під час покладання на ПРБ.
  • На День перемоги над нацизмом до пам’ятника загиблим воїнам йшли козятинчани, щоб віддати дань пам’яті жертвам Другої світової війни. Серед них був голова районної ради ветеранів України Володимир Бондаренко. Він поклав до підніжжя пам’ятника червону гвоздику, а в руках тримав георгіївську стрічку. Ту саму стрічку, з якої починається «рускій мір» в головах сепаратистів.

 Фото з цієї події нам надіслали небайдужі козятинчани, яких обурив той факт, що очільник ветеранської організації, яка фінансується з бюджету районної ради, носить символ ворожості до нашої держави. Ми запитали пана Володимира, навіщо він взяв на урочистості ту стрічку? У відповідь він прочитав цілу лекцію з історії цієї нагороди. 

– Георгіївська стрічка заснована Катериною ІІ 26 листопада 1769 року в часи Російсько-Турецької війни 1768-1774 років для заохочення, вірності, хоробрості, благородства на благо Російської імперії в прояві мужніх вчинків чи мудрих порад.

«Георгіївська стрічка» назву отримала від імені Георгія Побідоносця.

Відео дня

Він один з самих шанованих святих християнської церкви. Георгій Побідоносець вважається покровителем міста Києва. Української столиці, – наголосив голова ради ветеранів і згадав, що у радянські часи було не все так погано, зокрема, сандалі коштували рубль двадцять.

Якщо голова ради ветеранів України Володимир Бондаренко знає, як і що було в 1769 році, то не міг не знати, що в Україні з 15 червня 2017 георгіївська стрічка заборонена як символ ворожості до держави Україна.

День Перемоги у Козятині пройшов без урочистостей, але з квітами

Зі спогадів у фронтових листівках: «Немає моєї дорогої Лялечки. Вона вбита  осколком»

Як визволяли Козятин від німців
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Тітарчук

    Покровитель Києва - Архістратиг Михаїл)))
  • Світлана Рибінська

    В усіх цивілізованих країнах війна - це біда,кров і смерть. Річницю завершення відзначають поминальними заходами. Тільки в сересері святкували перемогу Колими над Бухенвальдом. Одного табору над іншим кульками і танцями. І нікому не було діла до сиріт і калік. Головне ми,,пабєділі,, І неважливо, що виграли завдяки допомоги( продукти ,технології, оснащення) Америки та західних країн. Успіх морських операцій- це заслуга Британії. Змучений , заляканий народ продовжував страждати від голоду і терору. Село залишалось в кріпацтві. А ми бігали з кульками. Хоча варто робити висновки з безглуздого керування військовими операціями , коли, часто беззбройних людей кидали на погибель. Брали якусь висоту до річниці. Хто знає , що було б якби не відкрився другий фронт? Якби англійські фахівці не розшифрували німецькі повідомлення про плани фашистів... А деякі особи з колорадськими стрічками святкують бездарність керівництва і величезні жертви. Танці на кістках. Для них не важливо , що ми воюємо з поневолювачем і сьогодні. Що вони порушують закон. Найбільше соромно перед захисниками і загиблими. Війна - це біда. І джерело війни і біди для України незмінне, СЛАВА УКРАЇНІ. СЛАВА ЗАХИСНИКАМ.
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    БО СТАРИЙ БОЛВАН!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up