Чому #Гройсман проти пам’ятника Шевченка на Театральній?


Шевченка вкрали уночі. Перевезли погруддя, яке вистояло весь #Майдан, до школи і поставили на стільчику. Це історія особистісного неприйняття Гройсманом Шевченка.



Політики вирішили показати вінничанам, що не громада, а вони – #моргунов'и і гройсмани будуть вирішувати все за нас. Для цього використали цинічну і підлу маніпуляцію – прикрилися батьками загиблих майданівців і іменами загиблих, щоб #Шевченко замінити іншим пам’ятником.

Родичі покійних вже заявляють публічно, що не хочуть, щоб пам’ятник їхнім рідним ставили такою ціною. Про це написав уна своїй сторінці депутат Вінницької облради Володимир #Барцьось.

Те , що Гройсман був особисто проти встановлення Шевченка на Театральній ( чинна площа Небесної сотні) підтверджує Володимир Воловодюк , очільник Крайового Товариства “Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна”:

“У 2004 році було прийнто рішення поставити пам’ятник Шевченку біля Вінницької міської ради. Визначились, що пам’ятник буде на Театральній. Був зроблений проект. Виділили бюджетні кошти і потім питання зависло. У 2011 році вже наближалася дата 200 річчя дня народження Шевченка тому Департамент культури оголосив конкурс. У 2011 році в останній момент втручається в питання особисто Гройсман і починає пропонувати інші місця. То Центральний парк то площа Стуса.”

“Ми зібрали порядка 5 тис підписів, щоб пам’ятник був на Театральній. Але все робилося, щоб цього не було. Світовий конгрес Українців направив на Віницьку міську раду звернення, щоб підтримати рішення громади. У 2012 році #Порошенко, будучи в одному з університетів,пообіцяв профінансувати встановлення пам’ятника, – говорить #Воловодюк, який представляє в зокрема в області партію “Народний контроль”.

Те, що Гройсман особисто був проти встановлення пам’ятника, підтверджує і “свободівець” Андрій #Вигонюк – глоова регламентної комісії облради:

“У 2004 році прийняте рішення про встановлення пам’ятника. У 2006 роцы мыський голова (Гройсман – прим. ГК) робив усе для нневстановлення такого пам’ятника. Гройсман навіть публічно сварився з депутатом-свобоівцем #Базилюк'ом. Глузуючи з ідеї ванування Шевченка. Мовляв, там площа #Париж – який Шевченко на Парижі.”

Кошти на пам’ятник в результаті збирали самі люди і замовили погруддя. Встановили під Революції Гіності.

У Вінниці розгораються Вночі з 23 на 24 з центральної площі Вінниці забрали погруддя Шевченка, місце де був пам’тник обгородили парканом та поставили охорону з собаками. Саме погруддя Кобзаря перевезли у 22 школу та поставили в коридорі на табуреточку.

У погруддя нібито з’явився власник . Це депутат від Свободи Володимир Базелюк, який зранку після зникнення пам’ятника з площі розповів журналістам, що забрав пам’ятник , щоб його не знищили. Раніше у ЗМІ він наголошував, що пам’ятник він зробив нібито з свої кошти: https://gazeta.ua/articles/regions/_cinovniki-znesut-pamyatnik-sevchenku/800416

В той же час інший депутат облради Тарас #Кобець заявляє, що свободівець Базелюк не є власником пам’ятника :

“Я особисто теж здавав кошти як і вся громада. Скільки здав Базелюк, мені невідомо. Але може він здав якусь там десяту чи соту частину вартості пам’ятника”.

Зранку 24 січня за парканом, де був Шевченко, виставили тітушок. Громада розписали паркан словами Шевченка.

У чевер, 25 січня, зранку тітушок облили кров’ю.

Тоді ж працівники комунального підприємства”Зеленбуд” виявили над місцем де був пам’ятник , на дереві опудало з пейсами, яке знімали за допомогою спеціального крану. Про це написали в соц.мережі
https://www.facebook.com/100006946697116/videos/1968997843341753/

Верховна Рада 11 січня 2018 року звернулася до міськради з проханням відреагувати на клопотання митців, які просять, щоб сесія облради розглянула питання встановлення пам’ятника на центральній площі. Громада хотіла погруддя замінити на цьому місці на повноцінний постамент. Комітет культури Верховної Ради таку ініціативу підтримав.

“Громада Вінниччини” написала смс міському голові Сергію Моргунову, аби отримати відповід на питання, чому вночі знеси пам’ятник Шевченка.

Громадський рух Чесно звернувся за коментарем до прес-секретаря Гройсмана. Прес-секретар пообіцяв при можливості з’ясувати це питання

(c) Таїсія Гайда, координаторка “Автомайдану”
Січень 25, 2018

Чому Гройсман проти пам’ятника Шевченка на Театральній?

 

Відео дня

Для всіх•Переглянути активність

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Aleksandr Sigl

    За що боролись-на те й напоролись...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up