Чому Козятин проти підвищення цін на пальне для транспорту та ціни на газ?

Чому Козятин проти підвищення цін на пальне для транспорту та ціни на газ?

Як подібне, для порівняння, вирішують сусідні європейські держави

Практика свідчить, що бунту не буде. Сама форма протесту (лише позначили стурбованість) проблеми не вирішує. Владу цікавить лише особисте приватне збагачення чиновників.

Насправді, цінова політика в країнах, що володіють запасами енергоресурсів, повинна виходити з того принципу, що належать ці багатства не монополіям, а народу. В Україні влада є гауляйтерська.

Чому і що відбувається? Фіксація технології власності по всьому світу різна. В Україні секретна і корумпована, залежить суто від чиновника — його зухвалості та підкупу. Щось змінити неможливо і впливу ніякого немає.

Відео дня

Наприклад, такий важіль, як антимонопольний комітет в Україні, — фікція в Козятині.  США обмежили зростання ціни на бензин. Там заправити автомобіль у два рази дешевше, ніж в Україні. І ніхто не каже, що американська економіка не ринкова. Собівартість бензину, плюс певний рівень прибутку в Саудівській Аравії, де ціна палива з прибутком на мінімумі.

Аравія очолює світовий рейтинг конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму. Норвегія — то інша тема. Там високій рівень зарплат (водій фури отримує до 10 тисяч в місяць). Куб газу — 440 доларів. При тому — країна експортер газу! Норвегія створила інноваційний фонд. У них закінчиться газ і нафта, а країна ні в чому гіршому не позначиться. Населення не відчує жодних змін. Навіть ніхто не зверне уваги. Акції в найбільшій компанії світу, боргові цінні папери, нерухомість, зроблять свою справу.

У даний час інноваційні фонди дають прибуток 50 відсотків. І лише нафта і газ — іншу половину. Станом на сьогодні кожному норвежцю в банку лежить 200 тисяч доларів накопичених у фонді.

В Україні використовується система, яка називається дуже просто “ніяка”. При тому, що є унікальні трубопроводи, запаси газу, підземні сховища. А ціна на газ вища для промисловості, ніж в будь-якій європейській країні. Ціна для населення на рівні імпортного паритету. Ось де закладена доля українців, найбіднішої нації в світі, що має такі мегаресурси. Прибутки йдуть на 9 родин, які ховаються в офшорах. А їх лідер — наш Президент України. Історія не знає такої невідповідності між транзитним та природним потенціалом перерозподілу маржі, ренти з видобутку природних ресурсів на користь простого народу.

Український полісменс та так звана еліта навіть не українського походження змайстрували для простого народу, так звану, систему слухняності рабства та жебрацтва, злиднів, спокійно ліплять репліки про відсутність коштів.

У нас мізерні ставки на роботі для простого народу, страх втратити субсидію.

Як сказав один із міністрів Кучми:

“Світом правлять страх і гроші. Гроші ми заберемо собі. Народу полишимо страх.”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Котовского

    Даже сумно.. iх мало,а нас багато. Потрiбно щось робити. Украiна для украiнцiв.
  • Анонім

    І знову у вас істеричний виклад теми: "Зрада!!! Все пропало, у владі одні козли".
    Відокреміть мух від котлет.
    1. не тільки козятинці хотіли би всього дешевого. Так всі хочуть. Так і в Норвегії хотіли, коли нафтодолари повалили, вони зробили дотування цін. Але повалили з усієї Європи на дешеві ціни і норвежці зробили самі високі ціни, але і платню підняли.
    2.українська влада неефективна, так. Треба міняти, але не на тих самих петь та юль. Задача нового Президента - зламати олігархічну систему. Ні співаки, ні коміки не потягнуть. Всі інші теж не сяють ідеями - проблема. Поки, тільки Гриценко біль-менш підходить. З елітою поки не складається. Що ж робити, віками до московії виїзджали та по закордонам зникали.
    3. у США ціна бензину вимальовується на базарі серед біля 500 продавців, сильно не піднімеш - конкуренція.
    4. Дотування з бюджету цін можливе, тільки це ж із наших же податків буде, те саме тільки у профіль. При цьому питання, чому має дотуватись газ і для бабці з Козятина, і для юлі з кончи заспи? А ще показують газ ніби для населення по-дешевому, а заганяють потім для промисловості по-серйозному. Нам таке треба? Не створюйте підстав для корупції. Хай дотуються через субсидії потребуючі. Хай навіть 75% населення - все ж не 100%.
    5. поклади газу не такі уже й великі у нас. Свої технологій - пшик. Інвестори не спішать. Рента на існуючих родовищах є, і серйозна, і тут спитати у влади треба, куди і як іде?
    6. наші транзитні можливості зникли у 2014 з криком двоголового з кремлівських башт. Забудьте після пуску потоку-2. Се ля ві. За свободу платити треба.
    7. вся наша еліта - українська. Ось таких людей ми маємо. І перестаньте вже мозолити мозги, що то жиди чи москалі винуваті. Маємо те, що обираємо. Ось так ми думаємо і живемо. Перечитайте самі себе - популізм та гвалт. Але, що робити - такий рівень журналістики і з цим треба жити. Я ж не кажу, що ви не тої національності. Яка мені різниця. Такий же рівень і влади і еліти.
    Підсумок.
    Ціни мають бути ринковими, визначатись конкурентним ринком.
    Допомога має надаватись адресно потребуючим.
    Влада має обиратись свідомо, контролюватись громадою та змінюватись періодично. Реформи невідворотні, хоч і болісні. Позаду уже немає нічого - прірва. Еліта, то від нас виходить. Які ми, і як виховуємо дітей, то і буде складати еліту. Виховуйте дітей. Удачі.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up