Темно і страшно: чому ліхтарі на вулиці знову не світять?

Темно і страшно: чому ліхтарі на вулиці знову не світять?
  • Минуло вже чотири місяці, відколи у Козятинській громаді знову увімкнули вуличне освітлення.
  • а, схоже, на деяких ділянках світломаскування триває досі.
  • Є такі вулиці, на яких не працює жоден ліхтар, на деяких — через один, а то й через три. У чому причина — з’ясовували наші журналісти

Літо добігає кінця і сутеніє зараз значно раніше. І коли сонце сідає за обрій, вулиця Пилипа Орлика поринає у темряву. Вздовж усієї вулиці не працює жоден ліхтар. Ця проблема виникла не вчора, і навіть не тиждень тому. І якби не вуличні гірлянди навпроти точок продажу кави з собою, там стояла б суцільна темрява.

Втім Пилипа Орлика — це ще півбіди, там є принаймні бодай якесь джерело світла. Пройдіться після 21 години до скверу і ви будете вражені — ввечері він перетворюється на суцільний чорний квадрат. Страшно не те що заходити до парку, а просто проходити повз нього, тому що жоден із ліхтарів там не вмикається.

Повна йому противага — площа. Там вуличне освітлення працює. Але якщо відійти на кілька метрів далі, вас знову зустріне темрява, тому що на Героїв Майдану біля поліції вуличні ліхтарі також не світять. Доводиться йти повільно й обережно, щоб не спіткнутися на ямах, якими поперезаний увесь асфальт на тротуарі. І це ми зараз говоримо про центр міста. Втім у інших мікрорайонах теж є подібні проблеми.

Відео дня

На вулиці Князів Острозьких, що на Білій Казармі, є такі ділянки, де на стовпах зовсім немає ліхтарів. Є такі, на яких лампочки є, але світять так тьмяно, що ефект від них нульовий. Очевидно, їх вже пора замінити.

Вулиця Матросова на тій стороні — це взагалі окрема історія. В районі посьолку вона освітлюється добре — працює кожен ліхтар. Та коли дійти до швейної фабрики, стає по-справжньому лячно й небезпечно. Не лише через те, що довкола кущі і темрява. Вулицею Матросова їздить багато машин. Звісно, потік транспорту не такий жвавий, як на Куликівського, втім автівки проїжджають навіть ввечері. І біда в тому, що коли ви йдете узбіччям, водій у тій темряві вас просто не побачить. А інакше, як рухатися вздовж проїжджої частини, неможливо — пішохідні доріжки на Матросова облаштовані лише біля школи.

Подібна проблема не лише у місті. У селі Козятині ситуація аналогічна. Місцеві мешканці кажуть, на Пирогова так само, як у парку — не працює жоден ліхтар.

— Спочатку було світломаскування, потім ліхтарі увімкнули, — розповідає Ірина. — Вони попрацювали довгенько, а потім перестали. І це вже близько трьох тижнів так. Що з рештою вулиць — не знаю.

Чому на деяких вулицях знову проблеми з вуличним освітленням, ми запитали у Івана Вовкодава, виконуючого обов’язки начальника Управління житлово-комунального господарства Козятинської міської ради.

— Вся проблема в тому, що у нас не було організації, яка обслуговує всі ці мережі, — каже Вовкодав. — Двічі проводили тендер на визначення. На жаль, тендер не відбувся. Не було потрібної кількості учасників. І зараз вже закінчується переговорна процедура з нашим комунальним підприємством. Сподіваюся, через тиждень вони вже почнуть усувати всі ці недоліки.

Ми уточнили, про яке саме комунальне підприємство йдеться. Це — «Чисте місто». Саме воно цьогоріч буде обслуговувати вуличне освітлення.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Як не сумно , але наше рідне місто занепадає .
    І це прикрий факт .
    Освітлення , дороги, вода ,
    умови життя...
    Все це с кожним роком тільки погіршується. Якщо є якісь позитивні зміни , то вони настільки незначні , що на загальному фоні убогості Козятина , майже, непомітні.
    Це особливо вражає наших земляків, які після багатьох років повернулись в рідне місто .

keyboard_arrow_up