Чому в Козятинській лікарні не працює приймальне відділення екстреної допомоги?

Чому в Козятинській лікарні не працює приймальне відділення екстреної допомоги?

Народний депутат України Ірина Борзова на брифінгу говорила про відкриття оновлених приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я області. Зокрема піднялося питання про наше козятинське реконструйоване відділення, яке нещодавно офіційно відкрили і яке по цей час ще не запрацювало

Нагадаємо, наразі в області відкрили шість з десяти відділень: в Гайсині, Бершаді, Калинівці, Жмеринці, Могилеві-Подільському і Козятині.

За словами Ірини Борзової — оновлені приймальні відділення у Вінницькій області відкриваються лише після того, як завершено ремонт, поставлено обладнання, отримані всі дозвільні документи на експлуатацію обладнання і є лікарі, які вміють працювати з новим обладнанням. Наявність фахівців у лікарні – відповідальність керівництва закладу і засновника.

—  Але на жаль на минулому тижні я отримала велику кількість звернень від мешканців Козятинської громади про те, що приймальне відділення в Козятинській лікарні не працює. Люди обурені, бо їх відправляють робити платну діагностику. Зауважу, 18 серпня, перевіряючи готовність приймального відділення у Козятинській лікарні, голова територіальної громади та виконуючий обов’язки головного лікаря запевнили мене особисто та всіх присутніх, що відділення працюватиме цілодобово і всі фахівці є. Але реальність інша, — йдеться під час брифінгу Ірина Борзова Народний депутат України

Відео дня

За словами Ірини Борзової, станом на 15 вересня козятинське приймальне відділення не працює. Пацієнтам комп’ютерну томографію на місці не роблять, відправляють на Вінницю. УЗД-діагностику теж не роблять. Тобто, на публіку одне, на ділі – інше.

— Оновлені приймальні відділення в опорних лікарнях, це не «двері відкрити». Це про доступні і якісні медичні послуги для людей, які їх потребують! Місцева влада, в свою чергу, повинна контролювати, щоб все це працювало для людей! Адже власниками лікарень є громади. Приймальні відділення екстреної допомоги повинні працювати в цілодобовому режимі та приймати пацієнтів. Щоб люди могли звернутись по допомогу будь-яку пору доби за направленням сімейного лікаря, шляхом самозвернення, або якщо привезуть по швидкій, — сказала Ірина Борзова

До того ж вона зауважила, що  на реалізацію проєкту у Козятинській лікарні з державного бюджету спрямували 26,4 млн грн, з яких 8,4 млн грн – на реконструкцію будівлі, ремонтні роботи та прибудову для заїзду машин швидкої допомоги. А на 18 млн грн встановлено сучасне високотехнологічне обладнання. А саме - апарат ультразвукової діагностики, цифровий рентген та найсучасніший комп’ютерний томограф.

На останок Ірина Борзова додала, що буде контролювати ситуацію яка склалася у Козятинській лікарні та направила депутатські звернення у відповідні інстанції.

В наступних публікаціях читайте коментарі в.о. головного лікаря Козятинської ЦРЛ Ігоря Грубеляса

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей Савчук

    А де "ми звернулись за поясненнями"? "Заказухою" пахне...
  • Galina Galina

    Головне відзвітувати.от щоб взули по повній за брехню.
  • Lilia Bezbah

    Яка середня зарплата по лікарні  із виключенням  зарплат адміністраційного копусу? Хто скаже?

keyboard_arrow_up