Чому в Козятинській школі № 5 так перелякалися візиту преси

Чому в Козятинській школі № 5 так перелякалися візиту преси
  • В четвер, 30 вересня на гарячу лінію газети «RIA Козятин» надійшло повідомлення, що у школі» 5 відбудуться збори батьків учнів з педагогічним колективом школи. 
  • Нас запросили на  зустріч, яка була призначена на 14 годину в актовому залі учбового закладу.
  • Що ми побачилиу нашій розповіді

Коли представник преси приїхав за вказаною адресою, то у вестибюлі школи перебували близько 10 працівників штату школи. Від них стало відомо, що батьків ніби й не мало бути. Це директор учбового закладу проводить нараду з педагогічним колективом. А вас чому не запросили звернулися ми до Едуарда Дембіцького?

– З нами, тобто з обслуговуючим персоналом, зустріч  директор призначила на 14.15. – каже пан Едуард і додав: – Мене дивує поділ колективу директором, якщо питання стосується всіх ( 80% вакцинованого колективу, саме про це там говорять) каже освітянин.

Ми вирішили зайти до директора після наради з учителями, тільки нарада затягнулась і ми зайшли до актового залу.

Відео дня

Представившись, представник преси повідомив, що хоче бути присутнім на зібранні педагогічного колективу. Директор школи запитала журналіста хто нас сюди запросив? Люди з добрими намірами – відповів журналіст.

– Вас крім Едуарда Дембіцького ніхто не міг запросити, – каже керівник школи і додав: – У школі карантин, у нас тут робоча нарада. 

Один з педагогів поцікавився чи є в представника преси посвідчення. Коли він задовольнив свій інтерес, промовив про себе «RIA Козятин». Інший педагог запитує чи є в журналіста сертифікат вакцинації. Відповідаємо, що немає і чого він має бути, коли вакцинація проводиться за бажанням кожної людини. Ще один освітянин представнику преси каже:«Ви не вакциновані, то ми вас боїмося.»

Якщо кореспондент, який прийшов до школи почути позицію навчального закладу щодо вакцинації та виявився таким страшним для вчителів, то мабуть не у вакцинації справа, а в тому, як її впроваджують і що хочуть приховати. Адже директор могла сказати представнику преси: у нас нарада закрита, а що вирішить педагогічний колектив я озвучу після наради.

Про що говорили в актовій залі ми не чули. Знаємо тільки думку вчителів, які виходили з актової зали. 

– Завершилася нарада? – запитали люди, що чекали у вестибюлі

– Ні, – відповідає вчителька, яка щойно вийшла із зали. — Сиділа стільки, скільки у мене вистачило терпіння. 

Ще один педагог каже: «Просидів годину, чого сидів не розумію.»

Згодом стали виходити всі вчителі. Коли з’явилася, директор хтось з обслуги школи запитав у неї: «Ми вже можемо заходити?» 

– Можете, – відповіла вона і не збавляючи ходу сказала: – тільки без журналіста. 

— Це не вам вирішувати, а колективу, який нас запросив.

– Тоді ніякого зібрання не буде, –  сказала керівник школи. Тоді ми звернулися до сторони, яка нас запросила. Прокоментував ситуацію Едуард Дембіцький

— У нас проблема в тому, що наш директор скликала персонал школи № 5 для того, щоб провести бесіду по вакцинації, тому що в нашій школі немає 80 відсотків вакцинованого персоналу. Але (по неперевіреним даним) вчителі самі підрахували, що у школі 85% вакцинованих вчителів. Так як директор спочатку вирішила попрацювати з вчителями по цьому питанню, а потім з обслуговуючим персоналом, тому були призначені різні часи зустрічі з директором. Ми б хотіли провести таку нараду разом з директором, але керівник нашого навчального закладу заявила «Коли є журналіст я з вами нараду не буду проводити». Про що це говорить, що директор не володіє інформацією або боїться розголосу, що у нас школа закрита на дистанційне навчання безпідставно. Тому, що наказу на закриття школи на дистанційне навчання немає. І всі постанови Кабміну міністрів є незаконними, оскільки вони не пройшли реєстрацію у Міністерстві Юстиції. І всі постанови, розпорядження, накази не мають верховенства над статтями Конституції.  Тому зараз ми не знаємо як нам реагувати на такий вчинок директора. Чому нас викликали? Чому нас не вислухали? Питання залишається відкритим. Чому ми пішли на «карантин», якщо в школі немає (відповідно до санітарних норм) 20% хворих дітей? Так вона примушує працівників школи до вакцинації. А робиться це яким чином? Вона звертається до керівництва школи— завгоспа чи до завуча і говорить їм: проведіть роботу з людьми по вакцинації. І так проведіть, щоб вони вакцинувалися. Коли люди з різних причин і я в тому числі відмовляються від вакцинації, то вона починає попереджати, що не вакциновані можуть в 5-й школі не працювати. На мою думку — це вже є якийсь геноцид або порушення декількох статей Конституції, –  сказав Едуард Дембіцький.

Увечері першого дня жовтня до автора статті приїхали родичі школярів п’ятої школи. Вони розповіли, що батьки в школі дійсно були, тільки були вони з самого ранку і не ставили питання вакцинації персоналу школи. Не ставили жодних питань, щодо закриття школи на карантин. Єдиним їхнім проханням було питання, щоб всі програми дистанційного навчання були на одному сайті. Директор батьків вислухала і батьки залишилися задоволені позицією керівника школи. 

– Тільки пізніше не відомо звідки з’явилися чутки, що ніби це батьки викликали в школу журналістів. Тож приїхали до вас, щоб про візит батьків до школи ви нічого не писали, – сказали родичі школярів .

Коли батьки і школа порозумілися, то які у нас можуть виникати питання? У школі ми були по сигналу підбурювання до вакцинації персоналу школи. Щоб родичі школярів до нас не приїхали ми б не знали, що ранком у школі були батьки. Родичам школярів ми поставили в приклад школу № 9 і ліцей-школу Журналісти там бувають значно частіше, ніж у п’ятій школі. Але жодного разу нам в цих учбових закладах ні в чому не відмовили. Тому що там журналістів вважають своїм рупором. Вони самі зацікавлені щоб нагальні проблеми були повідомлені пресі. Буде в 5-й школі так, як у вищезгаданих школах можливо й там журналісти  будуть бажаними гостями.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олег Чернодуб

    Молодець так і потрібно висвітлювати ті вчинки вчителів  та деректорів шкіл які не відповідають вимогам законодавства України!
    Треба ще було  викликати поліцію та написати заяву про неправомірні дії!!!
  • Читач80

    Мене дивують вчителі, рівень їх інтелекту. Враження про них таке - хоч і живуть в21 сторіччі, а світогляд неандертальців. Тобто тупі і ще тупіші.  Своїх дітей щеплюють по календарю, а щеплення від ковід бояться, як чорт ладана. А воно нічим не відрізняється від  всіх інших щеплень. Завдяки щепленням людство перемогло чорну віспу, поліомієліт. Сумно пам'ятний спалах кору і дифтерії довів необхідність щеплень, від яких мамочки теж категорично відмовлялись. Поки ці хвороби їх не ''напудили''. І от знову... Одне хочеться сказать - дикуни. Та ще й тупі.

    Алла Матіщук reply Читач80

    Чому потрібно обзивати вчителів не розумію , вони що не люди??? Вони з другої планети??? Щеплення є добровільне ,но не примусове..Да люди бояться ,тому,що ні один лікар не несе відповідальність за надану вакцину, скільки людей уже від неї померло (а статистики немає від чого угодно тільки не від вакцини) Вакцинують навіть в антисанітарійних приміщеннях лише уколоти і всіх впідряд навіть  не перевіряючи на побічні хронічні захворювання, можливо комусь протипоказано її отримувати. Нам статистику потрібно та  підняти рівень 80% населення. Цікаву отримати статистику щеплень олігархів і їх оточення , Міністерства, Верховної Ради і т.п. а то тільки за учителів і чути, наче вони приречені до страти.

    Читач80 reply Алла Матіщук

    І скільки померло від щеплення проти ковід? Оголосіть цифри. Це перше. Друге - побічних реакцій на щеплення від ковід в рази меньше, ніж від всіх решти.  Тому що це вакцина нового покоління,яка діє зовсім за іншим принципом ніж ті, до яких всі звикли. Третє - протипоказань для цього щеплення ще меньше, ніж для решти. Тільки вагітність і вік до 12. А в цивілізованих країнах вже йде мова щоб щеплювать дітей після 3 років. ( Знаю це точно, бо за кордоном живе дочка і 2 онуки 12 і 1.5 роки)  Сама маю купу протипоказань до інших щеплень. Але вони не стосуються від ковід. І тому маю повне щеплення. Але треба щеплюватись якісною вакциною пфайзер. Вчителів,до речі,нею і щеплюють. А ви - не хочемо, бо не знаємо. Ніхто гарантій не дає. Гарантії вам не дають і стосовно інших вакцин. І взагалі - медицина наука не точна, і гарантій ніколи не дає. Тому і маю про вас таку думку.

    Александр Врублев reply Читач80

    Читач80 reply Александр Врублев

    Тупі і ще тупіші.

    Евгений Моррисон reply Читач80

    Укололся-будь человеком!

keyboard_arrow_up