Чому вчора пів міста було без води?

Чому вчора пів міста було без води?
Фото ілюстративне
  • У неділю, 8 січня були проблеми із водопостачанням.
  • Мешканці багатоквартирних будинків сиділи без води впродовж декількох годин.
  • Що сталося — з’ясовували наші журналісти

У неділю, 8 січня близько 11 години дня у центрі Козятина не стало води. Так співпало, що на той момент саме вимкнули світло, тож спершу склалося враження, що водопостачання зникло через планове відключення електроенергії, адже насос, що качає воду до будинку, без світла не працює. Втім коли близько 13 години подачу електроенергії відновили, вода у кранах козятинчан так і не з’явилася. Тож стало зрозуміло, що проблема не у планових відключеннях світла.

«У всьому місті пів дня немає води, а тут пишуть не про причини і наслідки, а про ялинку», — такий гнівний коментар о 16 годині залишив у нашому телеграм-каналі користувач Іван Іванов під дописом про те, що вихованці Центру дитячої та юнацької творчості створили ялинку бажань. Читача обурило, що ми не повідомили про проблему із водопостачанням. Додамо, що про відсутність води запитували не лише нас.

«Чому води весь день нема? Що сталось?» — коментар такого змісту залишила Марина Загребельна на фейсбук-сторінці Козятинської міської територіальної громади під репостом зі сторінки Акціонерного товариства «Вінницяобленерго» про графік планових відключень на 9 січня.

Відео дня

За декілька годин подачу води у багатоповерхівках міста відновили, втім впродовж дня кілька разів зникав напор.

У понеділок, 9 січня ми зателефонували до Київського територіального управління Центру будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд Акціонерного товариства «Укрзалізниця». Нагадаємо, саме ця структура займається водопостачанням та водовідведенням у Козятині. У відділі водопостачання нам пояснили, що вода зникла через аварійну ситуацію в електромережі. Не було напруги на водокачці у Медведівці. Насоси, які качають воду, працюють від світла, тож коли через аварійну ситуацію вимкнулася подача електрики, насоси перестали качати воду. Водокачку переключили на іншу лінію, завдяки чому подачу води вдалося відновити. Тим часом енергетики взялися ліквідовувати несправність у мережі.

— Ми чекаємо, коли працівники «Вінницяобленерго» відновлять нашу основну лінію, — кажуть у відділі водопостачання. — Зараз вода поки є, нам вистачає іншої лінії, на яку нас переключили.

Додамо, що у неділю ми не могли отримати пояснення з приводу того, чому відсутня вода, адже маємо контакти виключно номерів стаціонарних телефонів Київського територіального управління Центру будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд Акціонерного товариства «Укрзалізниця». Неділя — вихідний, тож зрозуміло, що у неробочі дні ані у приймальні, ані у відділі водопостачання нікого немає. Жодної інформації з приводу відсутності водопостачання у місті не публікували також ані на сайті Козятинської міської ради, ані на офіційних каналах міськради у соціальних мережах.

 

Читайте також:

Від двох до чотирьох годин: повідомили актуальний графік відключення світла на сьогодні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Natalya Suvorova

    Доброго ранку! Третій день немає води. Вул.Грушевського 74. Що робити,не запускаються котли з вчорашнього дня. Куди телефонувати?
  • Мария Лавренюк

    Г. Майдану 33,води немає третій день. Обіцяли вчора подати, досі немає. В чому причина, коли вона буде? Тетяна Єрмолаєва
  • Олександр Філонов

    Вона так  зависока
  • Александра Радь-Редько

    Куди ж вже піднімати! А якість води нікого не турбує

keyboard_arrow_up