Чому закрився популярний міні-зоопарк?

Чому  закрився популярний  міні-зоопарк?
Улюблениць Ерік став чемпіоном України серед собак цієї породи, чоловік не стримує радості

Уже два роки, як контактний міні-зоопарк подружжя Автухових не працює. Півсотні тварин, які проживали у приватному зоопарку, власники розпродали. Залишили лише  собак породи Джек-Рассел-тер’єр.

У контактному зоопарку в селі Козятин проживали поні, африканський їжачок, єноти, фазани, шиншили, єнотовидна собака, міні-поні, собаки породи Джек-Рассел-тер’єри, карликові курочки. В Олександра Автухова була мрія завести екзотичних тварин. 

— Хотілося б далі розвиватися, але відвідувачів ставало все менше й менше. На харчування ішло чимало коштів. У кожного було своє меню. Єноти, лиска їли лише м'ясо, шиншили – сухий корм. Ми не могли покрити витрати бодай на харчування, а про власний заробіток – мови немає. Крім цього, потрібен постійний догляд – нагодувати, прибрати, облаштувати місце для кожного, опалення приміщень взимку. І два роки тому ми вирішили розпродати наших тварин. Усі вони були доглянуті і їх швидко розкупили для інших контактних зоопарків. Нині у нас залишилися лише собачки породи Джек-Рассел-терьер, – говорить Олександр Автухов.

Відео дня

►Олександр обожнює собак з дитинства і за кожним ретельно доглядає

Собак цієї екзотичної породи чоловік вирішив розводити не лише для себе, а й на продаж. Вони невеликі і можуть жити в квартирі чи приватному будинку. За словами Олександра, собаки породи Джек-Рассел-терьер їдять сухий корм, м'ясо, навіть фрукти, овочі, горіхи. Дуже добре піддаються дресируванню, знімають стрес, самі невеликі, з ними люблять бавитись діти, вони не агресивні.  

– Час від часу я їжджу із ними на виставки в різні області України. Минулого місяця в місті Запоріжжя проходила виставка собак. Від кінологічної спілки України мій улюбленець Ерік – отримав титул  - чемпіона України серед собак, — ділиться радістю господар. – Там були представлені собаки цієї ж породи і приблизно однакового віку. Головна умова присудження титулу «Чемпіон України» – собака має виграти 6 разів, в різних містах і під суддівством різних суддів. Мій Ерік – якраз був на багатьох кінологічних змаганнях і легко вигравав їх. 

На таких змаганнях пес повинен швидко виконувати команди, вміти робити стійку на двох лапах, бути спокійним, коли його оглядає суддя. З усіма завданнями Ерік легко впорався. За словами Олександра Автухова, цуценя породи Джек-Рассел-терьер приблизно коштує 5000 гривень.
 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up