Чорна п’ятниця. Що купували козятинчани?

Чорна п’ятниця. Що купували козятинчани?
  • Великі мережі продажу побутової хімії, косметики, електроніки, а також деякі магазини одягу та взуття долучилися до всесвітньої акції під назвою «Чорна п’ятниця».
  • Не став винятком і Козятин.
  • У наших магазинах також пропонували знижки.

У деяких магазинах акція тривала з 28 жовтня до 1 січня, у деяких — з 29-го. До прикладу, в одній з відомих мереж продажу побутової хімії та косметики впродовж трьох днів були знижки до 80 відсотків на деякі товари.

В одній із точок продажу побутової техніки у нашому місті «Чорна п’ятниця» тривала з 28 листопада до 2 грудня.

— Знижки були від 5 до 70%, — розповідає Максим, керуючий магазином. — Найбільшим попитом користувалися телевізори. Трафік покупців збільшився в разів десять.

Відео дня

Ми запитали і козятинчан, чи купували вони щось у «Чорну п’ятницю». Ірина каже, що перевагами акцій скористалася не вона, а її чоловік. Та й не стільки через те, що хотілося щось купити саме на «Чорну п’ятницю», скільки через те, що була потреба придбати новий телефон.

— Мій чоловік взяв у розстрочку на три місяці мобільний, — розповідає козятинчанка. — Так він коштував п’ять з половиною тисяч, якщо заокруглити, а по акції нам обійшовся в чотири. Продавчиня казала, що в цей день товар дуже розкупляли. При чому, брали і так, і в розстрочку. В іншому магазині ми поклеїли захисне скло, то теж обійшлося дешевше.

Тетяна каже, що ніколи не пробувала робити покупки у «Чорну п’ятницю». І цього року теж нічого не купувала.

— Не було мене тут і не було мені коли. А коли це воно було? — каже жінка.

Віталій знає про акції, проте цього разу ними не скористався.

— Не ходив не купував, не треба було нічого, — каже чоловік.

Валерій теж знає про цю акцію, але теж нічого не купував.

— Якраз я їхав додому, — розповідає козятинчанин. — Не в Козятині був. Ніколи не робив покупки на ці знижки. Знаю про ці знижки, просто немає коли туди йти. У мене така робота припадає, що у мене п’ятниця зміна. Я передаю зміну і ввечері потрапляю додому аж вночі.

Історія походження

«Чорна п’ятниця» прийшла до нас зі Сполучених Штатів Америки. Нині такі розпродажі влаштовують у різних країнах світу. Ми перейняли цей звичай у 2013-му році.

Як йдеться на Вікіпедії, Чорна п’ятниця в Америці є наступним днем після Дня подяки, що святкують щороку у четвертий четвер листопада. Звичай влаштовувати акції на товари саме у п’ятницю після Дня подяки виник у ХІХ столітті.

Сам термін «Чорна п’ятниця» спершу з’явився у Філадельфії. У п’ятницю після Дня подяки завжди були великі затори. Тож цей вислів став символізувати надмірне скупчення пішоходів та автівок.

Опитування

Чи робили ви покупки на «Чорну п’ятницю»?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up