Чотири дні лелеки сумували за своїм гніздом

Чотири дні лелеки сумували за своїм гніздом
Залишки лелечого гнізда
  • На гарячу лінію газети «RIA Козятин» зателефонувала мешканка Титусівки пані Ольга. Вона повідомила, що на вулиці Захисників України (колишня назва терешкової) хтось познущався над лелеками, знявши з опори електроліній їх  гніздо.
  • — Таке можуть робити тільки бездушні люди, — сказала Ольга. Відвідавши місце події в селі, почули думки мешканців села.

Вулицею Захисників України ми доїхали аж до поля. На нашу вдачу на подвір’ї крайньої хати помітили чоловіка, який назвався Олександром. З його розповіді стало відомо, що він в момент, коли енергетики знімали кубло пернатих, був на роботі. З розповідей своїх сусідів він знає, що гніздо лелек нахилилося і закоротило електролінію та відімкнуло від мережі. Енергетики, що прибули, щоб усунути пошкодження, гніздо лелек, яке розсипалось на частини, зняли з електроопори та скинули на землю. 

— Тільки вам треба повернутися назад, бо ви те місце, де було гніздо, вже проїхали. — сказав пан Олександр, і ми поїхали за адресою, де мав бути високий червоний паркан.

Відео дня

По дорозі зустріли пані Оксану. Вона дала більш точну адресу: « Їдьте до блакитного кіоска і там побачите гніздо на землі».

 Під’їхавши до лелечого гнізда? поспілкувалися з 85-річною Вірою.

— Гніздо  багато років тому лелеки спорудили на стовпі електроліній на вулиці терешкової між будинками 35 та 37. В якому, то було році, навіть приблизно не можу згадати, — розповідає пенсіонерка. Якби ви тільки чули, як птахи декілька днів кричали над ним. У мене від їх жалібного крику ноги підкошувалися. Кружляють над стовпом і кричать. Ми спочатку думали, що енергетиків викликав чоловік, що хату купив поруч. Та ні, гніздо енергетики скинули, — сказала жінка в літах.

В хатині за № 35 є всі ознаки вважати, що там ніхто не живе. Господаря в будинку 37, скоріше всього, на той час не було вдома.

Сусідка, що мешкає навпроти лелечого стовпа, пані Людмила, яку в селі Любою величають, повідомила:«Те гніздо було дуже старе і коли воно майже згнило, то нахилилося. Може б енергетики його перенесли у інше місце, тілько воно в руках розсипалось. Так вони частинами, стоячи на вишці розібрали все кубло».

— Це були не бездушні люди, як нам повідомляли на гарячу лінію, а електромонтери, які не мали іншого виходу, аби полагодити електролінію? — запитали ми у жінки солідного віку

— Саме так, — каже жінка, — і додає. У нас в селі люди не здатні на таке. Тільки, як кажуть в сім’ї не всі безгрішні. Є у нас злодій на селі. Мій син на фронті воює, а це опудало ходить селом і у матері військового краде.

Поговорили ми з мамою захисника України про крадіжку і порадили куди їй звернутися, тільки то тема іншої історії.

Лелеки чотири дні ще кричали, а на п’ятий стали майструвати нове гніздо на ближніх вербах. Чи ті то лелеки, в яких роз’їхалися стіни пташиної хати, невідомо. В день нашого приїзду над нами лелеки не літали, а за 100 метрів на верхівках верб лелеки влаштували нове гніздо.

Читайте також:

На Білій Казармі завівся котячий месник

Песик живе надією на зустріч з господарем (Оновлено)

Ставлять петлі. «Кому під час військового стану так хочеться поласувати дичиною?»

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталія Білоус

    Не можна чіпати гнязда лелеки! Погано,дуже погано!
  • Вита Амосюк

    Лелеки шукали інше місце ще до приїзду електриків, всі бачили як вони кружляли ще за два дні до приїзду електриків над хатами і деревами, тому що їх самих в тому гнізді вже скоро током било б, воно було аварійне.
  • Микола Співаченко

    Я рідко буваю в цьому селі,але запам'ятався стовп і гніздо Лелек.Це оберіг вашого села.не знаю подробиць цієї ситуації,але горе жде .Лелеки ,несуть радість і оберігають помешкання .запомніть,що лелеки не простять Вони спалять хату злочинцю і розбиратись не потрібно Люди!,прошу:"не руйнуйте гнізда  птахів!"
  • Добровольский Дмитрий

    Навіщо чипали лелек ?, Ліпше світло вимкнути Титусівкі проблем меньше булоб у обуреної жіночкі!!!

keyboard_arrow_up