Даша Кондратюк пише портрети відомих людей, а Максим Мельник — архітектуру

Даша Кондратюк пише портрети відомих людей, а Максим Мельник — архітектуру
  • Герої нашої публікації — Максим та Дарина.
  • Вони захоплюються живописом. Хлопець та дівчина брали участь у конкурсі малюнків вокзалу.
  • Що цікавого про себе розповіли — читайте у нашому матеріалі.

Максиму Мельнику 14 років. Він навчається у восьмому класі школи № 2. Почав малювати зовсім нещодавно. Спершу пробував сам, потім записався на гуртки.

— Мені на морі не було, що робити. То я й почав малювати, — розповідає хлопець. — Якось воно саме пішло. Перемальовував малюнки з гри на телефоні. Далі ми приїхали додому. Я місяць не малював нічого. Потім я захотів піти на малювання. Почав з будинку піонерів (Центр дитячої та юнацької творчості — авт.). Там гурток закрився з малювання і я пішов у музичну школу. Десь рік чи півтора роки я там вчився, але коли був карантин, я місяців шість-п’ять не малював. Потім ще пішов у Будинок культури.

Відео дня

Максим пише картини простим олівцем, кольоровими олівцями, гуашшю, аквареллю. Нещодавно спробував малювати пастеллю тварин.

— Простим олівцем я малював кота, — продовжує хлопець. — Потім малював на чорному листку білим олівцем того ж самого кота, бо він мені сподобався. Фарбами часто малюю тварин, пейзажі. Взагалі олівцями кольоровими і простими я дуже люблю архітектуру малювати.

Даша Кондратюк на рік молодша від Максима. Дівчина теж захоплюється малюванням.

— Я малюю вже шість років, — розповідає Даша. — Зараз закінчую художню школу. Я з дитинства дуже багато малювала і потім мене батьки записали на гурток. Я була рада. Спочатку ходила сюди на вокзал (у ЖДК (Будинок науки і техніки станції Козятин) — авт.), потім вже пішла в Музичну школу.

Найбільше Дарині подобається писати картини фарбами, маркерами та чорно-білими олівцями.

— В основному гуашшю я картини роблю, — продовжує дівчина. — Аквареллю у мене не дуже виходить. Тільки нещодавно почала. Важко правильно розподілити кольори, бо якщо десь капнеш, то буде як пляма на картині. Треба правильно його розтушовувати. Іншими фарбами простіше, бо можна просто нанести інший шар і все виправити, а з аквареллю так не вийде.

Роботи Дарини прикрашають її кімнату — ті, які їй найбільше подобаються, дівчина вішає на стіни. Серед них — портрети відомих людей, якими захоплюється Даша. Вона мріє стати професійним художником. Після школи хоче піти навчатися в академію мистецтв.

— Мені це подобається. Створювати щось нове, гарне та естетичне — це класно, — пояснює дівчина.

Даша і Максим взяли участь у конкурсі малюнків «Вокзал — перлина міста Козятин», що проходив онлайн. За умовами конкурсу треба було намалювати вокзал у будь-якій техніці, сфотографувати і надіслати на вайбер. Малюнки учасників виклали на сторінці вокзалу у Фейсбук, де проходило голосування. Переможців обирали за кількістю «лайків».

Даша Кондратюк зобразила наш вокзал у яскравих барвах. Вийшла картина у стилі експресіонізм. Її робота набрала 93 вподобання.

Максим Мельник став переможцем у своїй віковій категорії. Він намалював вокзал простим олівцем. Його робота набрала 329 «лайків».

У середу, 10 лютого у художній галереї при музеї вокзалу нагородили учасників конкурсу.

Кожній дитині підготували ексклюзивний подарунок — чашку, на якій зображена її робота.

Ідея конкурсу належить Вікторії Долечек, секретарю вокзалу станції Козятин.

— Коли оголошувала конкурсу дитячого малюнку, я очікувала отримати на свій конкурс дитячі малюнки, — каже Вікторія. — Але дивлячись на професіоналізм і майстерність конкурсантів, я зрозуміла, що у нас дуже багато творчої молоді.

 

Читайте також:

Марія Мельник та Назар Волинчук малюють з двох років

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up