Де на Козятинщині вже призначали старост?

Де на Козятинщині вже призначали старост?
  • У Глуховецькій та Махнівських громадах старости вже призначені. Козятинська і Самгородоцька ще визначаються (пише Вісник Козятинщини)

Після реформи децентралізації, в рамках якої відбулося укрупнення територіальних громад та в результаті ліквідація значної кількості сільських рад, частина з них трансформується у старостинські округи, де головною посадовою особою буде староста. Законодавці позбавили права людей обирати цих найбільш наближених до них представників влади, передавши такі повноваження головам та радам об’єднаних громад. Крім того, останнім також дозволено на власний розсуд визначатися з кількістю старостинських округів. То ж не дивно, що заради економії коштів кількість таких округів у більшості укрупнених громад буде меншою, ніж сільських рад, що увійшли до їх складу.

Як стало відомо, першою з чотирьох громад, на які було поділено Козятинщину, зі старостинськими округами визначилася Глуховецька селищна рада – першопроходець реформи місцевого самоврядування. Старости та відповідне положення про їх обов’язки тут були затверджені ще під час першої сесії нового скликання. Старостинських округів визначено чотири, кожен з них має свій номер, а староста відповідну печатку.

Так, старостою сіл Непедівка, Гурівці, Пузирки та Панасівка (округ №1) призначили Галину Корніюк, сіл Вернигородок, Верболози, Велике та Держанівка (округ №3) – Володимира Гуп’яка, сіл Білопілля, Селище та Кашперівка (округ №4) – Віктора Якимчука, Бродецького, Дубини та Жежелева (округ №2) – Ігоря Ткачука, який до цього був приватним підприємцем.

Відео дня

Старостинські округи та старост затвердили і депутати Махнівської об’єднаної громади. На відміну від Глуховецької, де чотири колишні сільські ради – Жежелівська, Пляхівська, Пузирківська та Кашперівська, не матимуть власних старост, Махнівська залишила їх у кожній сільській раді, яка діяла до укрупнення.

Тут троє сільських голів продовжать працювати на посаді старости: Перемоги — Майя Поліщук, Безіменного – Микола Корнійчук, Вовчинець – Людмила Токова. Старостами двох сіл призначено секретарів сільських рад: Куманівки – Ірину Науменко, Поличинець – Людмилу Герасимчук. Ще у двох громадах старостами стали новачки у місцевому самоврядуванні: Юрівки – Володимир Кравець – агроном СФГ "Білінського", Тернівки Людмила Петрівська – у минулому педагог.

Тим часом Самгородоцька сільська рада та Козятинська міська ще поки не визначилися ні з кількістю старостинських округів, ні з тими, хто їх очолить. В місті на останній сесії, депутати запустили процес реорганізації сільських рад, що в ході реформи приєдналися до міської громади, та затвердили положення про старост, в якому прописані їх повноваження.

Починається реорганізація Козятинської райради

Козятинської не буде: уряд схвалив створення нових РДА
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up