Дефіцит цигарок. Чому в магазинах немає сигарет

Дефіцит цигарок. Чому в магазинах немає сигарет
  • Кілька тижнів тому в продуктових магазинах Козятина стали «зникати» цигарки Чому?
  • Рахунки та склади монополіста-постачальника сигарет Tedis Ukraine арештували
  • Генпрокуратура вважає, що компанія не сплачувала податки та фінансує тероризм
  • У Tedis Ukraine ці звинувачення спростовують та звертаються до керівництва України про допомогу

 

Останні тижні у козятинських кіосках та продуктових магазинах спостерігається дефіцит сигарет. Продавці одного з них (просили не називати магазин — авт.) розповіли, що в останнє поставка цигарок була два тижні тому. 

— До нас приходять покупці, обурюються, що немає їхньої марки сигарет. А ми що? Робимо замовлення, а постачальник не привозить товар, бо його немає, — розповідає жінка.

Чому зникають цигарки? З минулого року Антимонопольний комітет та Генпрокуратора «воює» з найбільшим постачальником сигарет в Україні — компанією «Tedis Ukraine». За даними системи Youcontrol цю компанію заснували в 2011 році. Її засновниками є компанії, що зареєстровані на Кіпрі.

Відео дня

Через арешт складів та рахунків виникли перебої з поставками сигарет. Коли вони закінчаться наразі невідомо

Антимонопольний комітет в грудні 2016 року звинуватив компанію в монополії на ринку та в завищенні цін на цигарки. І оштрафував на 431 мільйон гривень! З них монополіст сплатив 300 мільйонів гривень.

Далі вступила в дію ГПУ. Генеральна прокуратура з березня розслідує справу щодо TEDIS. У фейсбуку генпрокурор Юрій Луценко заявив про розкриття схеми великого ухилення від сплати податків, виведення грошей за кордон, в тому числі для фінансування тероризму.

«Економічна правда» повідомила в квітні, що рахунки тютюнового дистриб'ютора в «ПриватБанку» заблокував Печерський районний суд Києва. За заявами тютюнової компанії TEDIS, товар, що був на складах компанії — також оштрафували.

TEDIS  все спростовує. У офіційному зверненні, що є на сайті компанії, керівництво спростовує всі звинування на свій бік:

«З початку 2016 року компанія TEDIS Ukraine знаходиться під тиском різних контролюючих органів, що значно ускладнює її операційну діяльність. За орієнтовними підрахунками, кожен день простою компанії спричиняє втрати у 25 мільйонів гривень бюджетних надходжень. Серед прямих або непрямих власників TEDIS Ukraine немає ні російських компаній, ні громадян Росії. Власниками TEDIS Ukraine є фізичні особи - громадяни України, Ірландії і Великобританії», — йдеться в заяві компанії.

Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ , Михайло КУРДЮКОВ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up