ДЕКРЕТНУ ВІДПУСТКУ НІХТО НЕ СКАСОВУВАВ?

ДЕКРЕТНУ ВІДПУСТКУ НІХТО НЕ СКАСОВУВАВ?

З 1 січня 2019 року Міністерство соціальної політики запускає пілотний проект «Муніципальна няня». Метою проекту є допомога сім'ям, які користуються послугами няні, та фінансова допомога жінкам, які хочуть раніше вийти на роботу.  

На жаль, через неправильне трактування цього пілотного проекту у мережі почали ширитись чутки про начебто відміну декретних виплат під час користування послугами муніципальної няні. 

Журналісти телеканалу «Прямий», одного з найпопулярніших інформаційних каналів країни, розібрались, що ж насправді зміниться з 1 січня для молодих мам. У рамках пілотного проекту, з 1 січня 2019 р. з місцевого бюджету можна буде отримати відшкодування послуги з догляду за дитиною до трьох років у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років. Станом на 1 січня 2018 року цей прожитковий мінімум становить 1492 грн. Отримати компенсацію може як безробітна мати, так і працевлаштована. Батьки самі знаходять своїй дитині няню, офіційно укладають з нею договір про працевлаштування, а в кінці року надають документи на відшкодування обіцяної компенсації від Кабміну.

Чутки про скасування декретних виплат в разі користування послугами муніципальної няні спростував також міністр соціальної політики України Андрій Рева. — Буде державна допомога і «муніципальна няня». Державна допомога у сім’ї залишається, а якщо захоче скористатися такою опцією, як муніципальна няня — то це додатковий бонус, – сказав міністр у інтерв‘ю телеканалу «Прямий». — Хоче мати няню у відпустці? Буде няня у відпустці. Хоче вийти на роботу та мати няню — буде така можливість, — додав Андрій Рева.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:21 Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців photo_camera 12:00 У Білопіллі горів житловий будинок 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up