Демонтаж танку: до Козятина приїжджали знімати сюжет журналісти «Суспільного»

Демонтаж танку: до Козятина приїжджали знімати сюжет журналісти «Суспільного»
  • Козятинський танк пропонують знести. Триває громадське голосування.
  • Ситуація жваво обговорюється. З цієї причини до нашого міста завітали журналісти «Суспільного».

Стартувало громадське обговорення стосовно пам’ятника-танка, встановленого на честь воїнів-танкістів, які визволяли Козятин від німецьких військ під час Другої світової війни. Детально про це ми розповідали у матеріалі:

Станом на 18 березня участь в опитуванні на сторінці Козятинської громади у фейсбуці взяли майже тисячу людей. Більшість опитаних користувачів — за його демонтаж, меншість — проти:

Відео дня

Тим часом у нашій попередній новині ми теж опитували козятинчан. Запитали: «Підтримуєте ідею знести пам'ятник-танк?»

Більшість жителів проголосували за варіант «Ні»:

Журналісти «Суспільного» 17 березня знімали про подію сюжет. Їм вдалося поспілкуватися з очільницею місцевого відділу культури Світланою Рибінською.

«Цей танк вже років 50 стоїть в Козятині. Для мене це пам’ятник прославляння тоталітаризму, комунізму, нашого колоніального минулого і я вважаю, що з цим треба прощатися», — розповіла Світлана Рибінська.

Тим часом очільник міського осередку ветеранів України Федір Кропива зазначає, що танк у центрі Козятина — це як нагадування про перемогу над нацизмом, а не про радянську владу. Він вважає, що його потрібно залишити.

«Ми зазнали цього всього, ми бачили Другу світову війну. Зняти вони – знімуть, а що на тому місці поставлять — нічого. На подвигах наших батьків ми повинні вчити наші молодші покоління», — розповіла Федір Кропива.

Що щодо демонтажу думають жителі міста дізнавайтеся у наступному відео:

 

Читайте також:

«Робоча група має виправити свої помилки, інакше рада ветеранів звернеться до суду»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (148)
  • Oleg Maksimchuk

    Дивіться, ще ці кошти на демонтаж, можна направити на ремонт фасаду бассейну, якщо зажали на ЗСУ, ну хіба не так, -  не шукайте в гівні шкварку.
  • Redmi Exe

    Це дійство покажуть по телевізору ярмолаєва засвітиться перед кварталои
  • МИХАЙЛО ДАЦЮК

    Зняти.
  • Юрій Тучак

    Мені цікаво чи оприлюднять до початку демонтажу танку і основи кошторис на обговорення, чи доречно на денному єтапі нашого життя, витрачати НАШІ бюджетні кошти. Адже тут є ціла складова. Робота під'йомного 50т крану, послуги по перевезенню, роботи по демонтажу п' ядесталу, вивіз сміття і інші витрати. Думаю сумма в кінці кошторису буде вельми немала. На другому році війни це питання номер один у нашому місті? Пані "мерша", а у вас більше немає куди витрачати НАШІ бюджетні гроші. Доріг немає в нашому місті від слова взагалі. На посьолку, прб чи района училища зверніть в любу вулицю. ВСЕ ТОНЕ В БОЛОТІ!!!!!! СВІТЛА НЕМАЄ ВЗАГАЛІ. КРУГОМ СМІТТЯ!!! Люди вже стомилися нашому керівництву міста слати прокльони. Від відчаю і безсилля що небуть змінити на краще.

    Але тут з'явилася нагальна проблема знести танк. І я так розумію що у нас відразу дороги будуть, світло на вулицях з' явиться, басейн запрацює, лікарня розграблена стане медичним центром і  "страденна центральна площа міста" перетвореться в розкішну європейську площу!!!!!

    Я б провів би опитування у містян чи згодні ви поставити на місці Пушкіна в центральному сквері пам' ятника Безруким і нікчемним керівникам нашого міста!!!!!

keyboard_arrow_up