День Героя в Козятині від "Суспільних ініціатив Козятинщини" (ОНОВЛЕНО)

День Героя в Козятині від "Суспільних ініціатив Козятинщини" (ОНОВЛЕНО)
Виставка з музею історії міста від Лілії Макаревич

У районній бібліотеці 23 травня 2017 року презентували мартиролог "Білі лебеді у небесах"

Дата співпала з Днем Героя в Україні, який відзначається з 1941. Назва буклету "Відлуння неоголошеної війни". Це довідково-інформаційне видання увічнило пам'ять земляків, життя яких обірвала війна на сході України. Короткий виклад інформації складається з біографічних відомостей 15-ти загиблих військовослужбовців: Шайдулли Камзінова, Сергія Кацабіна, Віктора Ковальчука, Віктора Крючкова, Леоніда Леонтюка, Олександра Лобжина, Миколи Лукашука, Олександра Москалюка, Вадима Наумова, Юрія Осаулко, Василя Осіпчук, Олександра Оцабери, Володимира Чорноуса.

Книжка видана за ініціативи громадської організації "Суспільні ініціативи Козятинщини", фінансової підтримки Козятинської міської ради. Матеріал зібраний та систематизований краєзнавчим сектором Козятинської центральної районної бібліотеки.

Зі вступним словом на заході звернулися до присутніх найперша волонтер Олена Іванчук, голова ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини" Віктор Заїчко. Вони презентували буклет і розповіли про роботу громадської організації, про допомогу воїнам на сході з початку війни.

Відео дня

 

У бібліотеці зібралися учні шкіл, студенти залізничного училища, вчителі, представники влади та ЗМІ. Розповіла присутнім про свою долю і долю свого загиблого сина Вадима пані Наумова. Вона повідала історії багатьох загиблих та долі матерів. Сліз не могли стримати присутні...

Виступив з піснею “Океана Ельзи” "Ще мить" воїн-АТОвець, слово тримали представники районної організації спілки воїнів АТО. Мешканець Махнівки Леонід Цеханівський прозвітував про роботу ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини" по виготовленню та доставці в АТО маскувальних сіток та костюмів.

Грамоти від міської ради вручили навчальним закладам, які найбільше сплели маскувальних сіток на передову. Це школа №5, ліцей-школа та залізничне училище.

Виступили представники ЗМІ, які впродовж війни висвітлюють тему ситуації з поля бою на сході. Слово тримали представники влади, військкомату, школярі, бібліотечні працівники…

Вічна пам’ять героям!

 

Поетеса з села Широка Гробля заставила зал завмерти

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up