День молоді — 2021, повний сюрпризів

День молоді — 2021, повний сюрпризів
  • Як святкували і чому захід опинився під загрозою зриву?
  • Читайте у нашому репортажі

Вечір п’ятниці, 25 червня. На центральній площі міста влаштували святкування, приурочені до Дня молоді, який цьогоріч припав на 27 червня. Спекотна погода не стала на заваді веселощам. Близько шостої вечора містяни стали збиратися на площі.

Поки гості чекали на концерт, нудьгувати не доводилося, адже окрім виступів місцевих виконавців, для козятинчан також приготували різні цікавинки у вигляді кількох локацій. Одна з них — фотосушка.

Відео дня

Вздовж вулиці Героїв Майдану оформили виставку світлин місцевих фотографів.

— Тут у нас роботи Вікторії Мостової, — розповідає Олена Слободянюк, організатор виставки. — Вона сама козятинчанка, але зараз в Києві мешкає. Є роботи юного фотографа Ані Василюк, вона навчається в 11 класі. Вона самоучка. У неї також цікаві, емоційні фотографії. Ще є світлини фотографа, який у нас виставлявся раніше — це Василь Коваль. Його фотографії, які у нас тут на виставці, дуже пропорційні, цікаві, яскраві і якісні. Далі йдуть роботи Олександра Заїчко. У нього минулі фотографії і цьогорічні. Далі йде Євгеній Лукашук. Він відомий своєю макрозйомкою. І також Наталія Ходюк. Вона виклалдач в училищі. Теж молодий, професійний фотограф.

На ще одній виставковій локації гості свята мали змогу дізнатися про те, який одяг носила козятинська молодь у ХХ столітті. Її оформила директор Музею історії міста Лілія Макаревич.

На виставці були представлені не лише сукні, плащі та шкільні сарафани, а й навіть старі парфуми і пудрениці, а також чоловічі фільдеперсові шкарпетки із підв’язками, які носили у 20–30-их роках і щіточки для розчісування вусів.

— Тут у нас весільна сукня 1961 року, — розповідає Лілія Макаревич. — Її передала до фондів музею Тетяна Яковлєва. Це — сукня, у якій її сестра виходила заміж. Тут є і світлина, де сестра разом з чоловіком на розписі. Поруч сукня 1969 року, також весільна. Це одяг Галини Савченко. Вона колись в бібліотеці працювала. Гіпюрова сукня з рукавичками і хустина, якою її покривали. Також тут балонові плащі з колекції Тетяни Яковлєвої. Японська хусточка-павутинка. І шкільна форма з манжетами — це також Тетяна Яковлєва зберегла. Тут також 47 року туфлі і плаття сіре. А ще у нас сорочки, в яких остарбайтери вивозили до Німеччини наших дівчат. І ось фотографія Катерини Савченко, вона жила навпроти музею. Її вивозили разом із сестрою. І кремплінове плаття, яке колись було дуже модним. Ми тішилися, ходили всі в ньому, а виявилося, що це тканина, яку використовували для обшивки диванів і крісел.

►Цим туфлям 74 роки

►Ліворуч - шкільний сарафан козятинчанки Тетяни Яковлєвої

►У цій скрині щіточка для розчісування вусів, чоловічі шкарпетки, яким вже 100 років, і підтяжки, на яких шкарпетки носили, а також старі парфуми

►Праворуч - весільна сукня 1961 року, ліворуч - 1969-го

На іншій локації усім охочим робили аквагрим та зачіски.

По інший бік площі кондитер Тетяна Шведова проводила майстер-клас із розпису печива, а ДОМівці презентували свої вироби.

На гостей свята чекав іще один приємний сюрприз — усім, хто прийшов на площу, дарували маленький букетик квітів і вітали зі святом.

О пів на сьому вечора концерт розпочався, та щойно ведуча заходу Тетяна Фабіцька підійшла до мікрофону, трапилася неприємна несподіванка — вимкнули світло.

Свято опинилося під загрозою зриву. Не чекаючи, поки електропостачання відновиться, запустили генератор і ведуча знову вийшла до мікрофону.

Але трапилася друга неприємна несподіванка — техніка не витримала напруги і вийшла з ладу через кілька хвилин. Довелося чекати далі.

Підключили генератор повторно. Нарешті о 19:11 свято вдалося розпочати.

До слова запросили очільницю міста Тетяну Єрмолаєву. Вона подякувала чоловікам, які запустили генератор, а також привітала гостей заходу зі святом.

Концерт почався з пісні «Все буде добре». Її Тетяна Фабіцька заспівала разом з вокальним колективом Центру дитячої та юнацької творчості і гостями свята.

Запальний циганський танок затанцювали вихованці студії народного танцю «Зорянка Арт».

Наступною на сцену вийшла Іванна Герасименко із піснею Адель «Love in the dark».

На виступі чирлідерів музика затихла. Всі затамували подих. Та це просто увімкнулося світло.

До слова запросили начальника Управління сімейної, дитячої та молодіжної політики Лідію Зарічну і начальника відділу у справах сім’ї та молоді Людмилу Кудимець. Лідія Зарічна нагородила найкращих волонтерів, які брали участь в акції «Серце до серця». Після цього концерт продовжився танцювальним флешмобом «Єдина Україна» від колективу «Колорит» з училища. Також того вечора виступили Дарина Повар та студія сучасного танцю «Dream Dance».

Після концерту на гостей свята чекала дискотека.

 

Читайте також:

У Козятині відзначили 25 річницю прийняття Конституції

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач04

    а хто були ті уєбани, які до другої ночі верещали як йобнуті? якась мабуть інша молодь, з хмільника завезли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up