День села в Махаринцях: солодощі, змагання і «нічого змінювати не треба»

День села в Махаринцях: солодощі, змагання і «нічого змінювати не треба»

У п’ятницю, 28 серпня, в Махаринцях святкували 408 річницю з дня заснування села. Щоправда історики стверджують, що перші згадки про Махаринці датуються 1612 роком. 

Через карантинні обмеження святкували не велелюдно. Сільська рада організувала «солодкий стіл» для дітей,  депутат обласної ради Ірина Колесник, щоб дорослі не нудьгували, запросила на свято вокальний гурт «Водограй» з Вінниці. Гості з Козятина ГО «Зміни Козятин» організували малечі та підліткам змагання з армспорту та вправи на турніку. 

До спортивних снарядів вишикувалась черга хлопчиків та дівчаток, юнаків та дівчат. Переможці вправ йшли, долаючи слабкіших суперників, до головного фіналу. Фіналісти, й переможці турніру отримували грамоти з рук Руслана Кухаря.

Коли настав час виступу «Водограю», серед людей старшого віку пішли незадоволення, що козятинські гості зі своїми спортивними змаганнями зайняли центр імпровізованої сцени і заважають дивитися виступ вокального колективу. Організатори спортивного шоу з розумінням віднеслися до побажання людей і перенесли турніки в бік.

Відео дня

67-річний Олександр розповів журналісту про своє бачення розвитку села.

– У нас тут нічого міняти не треба , – каже Олександр. – У нас громада села у всьому сама розбереться. З «Львівським сміттям» так львів’ян перелякали, що вони з переляку й наше сміття забрали. У ліску пару сосен зрізали і там громада повстала. Немає чого в Махаринцях змінювати. 

Тим часом діти продовжували виборювати грамоти та медалі, а дорослі почули приємний спів «Водограю»

Проспівавши декілька українських творів вокалісти надали слово Ірині. Вона була небагатослівна. В своєму виступі сказала, що махаринці вже давно для неї стали рідними. Навіть її своячка вийшла заміж за махариненчанина. 

– Наша дружба вічна, –  сказала вона. Після чого знов зазвучали українські пісні та  музика. Під кінець пісенного шоу був подарунок від голови села Наталії Василюк. Вона подарувала традиційний для громади салют.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алла

    Щось не видно ні однієї людини в масках, а в школу давай кожен день по три...але автор пише , що через карантинні обмеження святкували не велелюдно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up