День знань 2020 - фоторепортаж зі школи №2

День знань 2020 - фоторепортаж зі школи №2
  • Святкових лінійок цьогоріч не було, та попри це ми завітали до школи №2 і сфотографували школярів.
  • А батьків розпитали, чого вони очікують від нового навчального року.
  • Хто потрапив у кадр і що кажуть батьки - читайте у нашому матеріалі.

Після карантину учні повернулися до звичної форми навчання. Зазвичай 1 вересня наші журналісти роблять фоторепортаж зі святкових лінійок у навчальних закладах Козятина. Проте цьогоріч подібні заходи відминили через пандемію коронавірусу. Тож ми просто зробили кілька світлин зі школярами нашого міста і поспілкувалися з батьками.

Батьки учнів 1-4 класів чекають своїх діток на ґанку малого корпусу школи №2. Адже їм заходити до приміщення не можна.

Відео дня

У центральному корпусі відкрили запасний вхід. На дверях учнів зустрічає викладач і слідкує за тим, щоб школярі заходили до приміщення у масках.

Але діти одягають захисні засоби без нагадування дорослих.

На подвір’ї школи ми зустріли Вікторію та Лілію. Дівчатка перейшли до п’ятого класу. Їх мами підтримують повернення до традиційного навчання.

- Ми хочемо, щоб була школа, щоб не було цього дистанційного навчання. Тому що ми не можемо дати такі знання, які дає вчитель у школі. У нас теж є свої сімейні проблеми і на роботу ми ходимо. Хочемо школу і діти хочуть в школу, - каже Інна, мама Вікторії.

- У п'ятому класі ми все одно їм не пояснимо так, як це роблять вчителі. Вони були вдома на дистанційному навчанні і все одно не вчилися так, як треба. Якщо вони будуть у школі, буде зовсім інакше, - додає Ірина, мама Лілії.

За традиційне навчання і Катерина, мама чотирикласниці Олесі.

- Дистанційне - це взагалі немає живого спілкування дітям. Для дітей важко цілий день перед комп'ютером сидіти. Дітям потрібне спілкування, - пояснює жінка

А от Оксана, мама Тимофія, не проти змішаної форми навчання. Але їй теж більше до вподоби традиційне.

- Я не педагог. Я працюю і я не можу дати тих знань, які може дати школа. І вчителька - вона у дітей авторитет, - пояснює Оксана.

Тимофій перейшов до другого класу. Мама каже, що перший клас був дуже важкий, адже майже пів року довелося навчатися дистанційно. Такий режим - справжнє випробування як для першачків, так і для батьків.

- Але ми впоралися. Ми налаштовані на позитив. На те, що буде навчання. Може дистанційне, може змішане. Але ми готові вчитися, - додає Оксана.

Читайте також:

Перше вересня у першій школі: фоторепортаж

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up