Депутатів Козятинської громади розподілили між округами

Депутатів Козятинської громади розподілили між округами
  • Обранців закріпили за мікрорайонами Козятина та селами.

У четвер, 14 січня відбулася четверта, позачергова сесія Міської ради. Серед питань, які розглядалися, був розподіл депутатів між округами. Як пояснила на початку засідання секретар ради Тетяна Римша, обранців вирішили розподілили за кількома критеріями: відповідно до округу, де балотувалися, за місцем проживання чи за бажанням самого депутата.

Питання про розподіл між округами викликало жваву дискусію. Один із обранців, Віктор Заїчко, заявив, що відмовляється голосувати за цей проект рішення і не буде його виконувати.

— Є дві речі, які для мене важливі, — сказав під час виступу Заїчко. — Перша річ важлива — це те, що ми порушуємо законодавство. Відповідно до статті 19 Конституції України, державна влада та органів місцевого самоврядування діє в межах і спосіб, виписаних чинним законодавством. Скажіть мені, будь ласка, в якому законі виписано, що ми повинні розділити округи?

Відео дня

Пояснив депутат і другу причину, з якої він не хоче голосувати за розподіл між округами.

— Виходить, що ви кажете: «Депутат Заїчко, а за тобою ми закріпляємо село Козятин», — продовжує Віктор Заїчко. — І вже буквально днями дзвінок до мене: «А чому у нас сміття не вивозиться?» «А ви як мій телефон знайшли?» — запитую. «А нам сказали в Управлінні ЖКГ». Шановні, я не вивожу сміття. Я звертаюсь публічно сьогодні до Управління ЖКГ — по селу Козятину забезпечте вивіз сміття. Тому що моя функція і мої повноваження як депутата, по суті, в двох словах якщо сказати, спостережно-контрольні. Зараз буде проста система творитися — ви будете закріплені за округами і ті відповідальні люди, які повинні виконувати функції, а я нагадаю вам, що у нас 133 посадовці в міській раді, плюс, не знаю скільки, напевне 15 чи 17 комунальних підприємств, за якими ми з вами за нашими повноваженнями повинні спостерігати і контролювати. А виходить віддача назад.

— У Законі України «Про статус депутатів місцевих рад», на жаль у мене сьогодні його немає з собою, але там чітко сказано, що депутат місцевої ради є представником усієї громади. Тобто ваших прав як депутата ніхто не обмежує, — зауважив Дмитро Бернатович. — Ви хочете працювати на всю громаду — працюйте. Але я щойно почув від вас, що до вас подзвонила всього-на-всього одна людина зі своїми проблемами і ви підняли цілу бучу. Як ви маєте працювати, коли до вас почнуть телефонувати зі всього ОТГ?

Зрештою, обранці таки прийняли рішення про розподіл між округами. Детальніше про те, за якими мікрорайонами і селами закріплені депутати, розповімо згодом.

 

Читайте також:

Наші депутати звернуться до Зеленського через непомірно високі тарифи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up