Дерева на дрова — пиляти або не пиляти?

Дерева на дрова — пиляти або не пиляти?

Журналіст «RIA-Козятин» їхав вулицею Джерельною і помітив у лісосмузі спиляне дерево ясеня.

Зрізали його в ніч з 5-го на 6-те березня. За попередньою версією, виглядає це так. Уночі дерево спилюють. Потім проходить тиждень або два, і це дерево ніхто не чіпає. Але на ранок якогось дня спиляного дерева не стає. За такою схемою, як ми помітили, в тій посадці вирізали вже чимало дерев. На фоні розрідженої лісосмуги вже масив Європейський — і не масив зовсім.

Пиляти зелені насадження — рівноцінно злочину. І якби спіймали того, хто це робить, то заплатив би за ясеня стільки, що більше б не пиляв.

Відео дня

Тільки якщо глянути на іншу сторону медалі, то пиляють люди лісосмуги не від хорошого життя. Пиляють дерева, щоб обігріти домівку. А ще, як в родині є маленькі діти, то люблячого батька не зупинить ніщо.

Тож можна припустити, що злочинно пиляють через непомірні тарифи на енергоносії. Тобто злочин у зрізанні дерев провокує держава. І якщо ситуація в країні не зміниться, то за декілька років виріжуть на паливо не тільки лісосмуги.

Дорогі земляки, чи бачите ви проблему в тому, що рідшає лісосмуга? Є ідеї, як виправити ситуацію? Що повинні зробити місцева влада і мешканці? Розкажіть нам та/або напишіть в коментарях на нашому сайті https://koziatyn.info/

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Світлана

    Наразі лісосмуги не належать нікому. Це юридичною мовою-безгосподарне майно.Цікаво, за якою статтею карають такі "злочини". Чи так-була б людина, а стаття знайдеться?
  • Ольга

    А може том хто робить щоб всі ми на 1або 9 мая було куди піти на шашлики. Я нічого не бачу погано там і зараз лежить дерево яке до урагана зломали ,то якщо людина його забере то кримінал.
  • Ольга

    А ви були у лісі там кожного дня тягають але мусора ще більше становиться даже на шашлики із дитиною нема куди вийти Зара тоже лежить дерево якщо його заберуть на дрова тоже кіпіш роботи будете робити.То може із лісу начмемо. А не осуждати у кожній родини є діти даже у бабусях тим які мають виписати с воїх дітей це нормально..
  • Petr Melnichook

    Подивіться що зробили з посадкою навпроти Матросова 265 до 279 номера. Офіційно робили санітарну чистку а насправді вирізали кращі дерева їх продали залишили декілька кривих і всі гілляки.За літо все перетворилось на непролазні джунглі.Без мачете або бенгзопили не пройдеш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up