Дерева ріжуть, але аварійні все одно знаходяться

Дерева ріжуть, але аварійні все одно знаходяться
  • Трохи більше місяця тому виконком міської ради дав дозвіл на видалення 46 дерев у місті, а також у селі Козятині та Іванківцях.
  • У списку, зокрема, було 9 насаджень на території Центральної районної лікарні — чотири горобини, три берести і два каштани мали піти під пилку за результатами акту обстеження.
  • Горобину, що росла перед одним із корпусів лікарні, вже зрізали. Від неї залишилися лише крихітні пеньочки.
  • Та попри те, що дерева у місті періодично видаляють, знаходиться чимало таких, які становлять реальну небезпеку.

Яскравий тому приклад — ситуація, яка трапилася вихідними. У суботу погодні умови різко погіршилися — спершу пройшла злива, по тому зірвався сильний вітер. То був не ураганний штиль, втім його сили цілком вистачило для того, аби повалити величезний каштан, що ріс у парку біля альтанки. Товстезний стовбур дерева впав на самісіньку стежку. Уявіть, що могло б бути, якби у той момент біля каштану хтось стояв. Адже у сквері завжди людно. Звісно, коли негода, ніхто не стане сидіти на лавочці чи пускати дітей гойдатися на гойдалках. Втім чимало козятинчан йдуть до парку не гуляти чи відпочивати, а просто проходять через нього, в тому числі й тоді, коли йде дощ.

Комунальники оперативно зреагували на ситуацію і приїхали до парку. Вже до восьмої вечора стовбур дерева порізали на менші шматки і прибрали зі шляху. Додамо, що того дня обвалився не лише каштан у парку. Ще одне дерево не витримало лихої долі і впало на вулиці Січових Стрільців. На щастя, там також ніхто не травмувався. Частина стовбура каштана лиш обірвала дроти.

Козятин – не єдине місто, яке відчуло на собі наслідки сильного вітру. За повідомленням Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, у суботу рятувальники тричі виїжджали на ліквідацію наслідків негоди. Від ДСНС залучили 12 працівників особового складу та три одиниці техніки. Зокрема, у селі Уланів Хмільницького району обвалилося багато дерев. Одне з них впало на території сільської ради і розтрощило лавку. У багатьох населених пунктах через сильний вітер з дахів будинків позривало покрівлю.

Відео дня

Додамо, що нещодавно до Козятина навідувався лісопатолог. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила міський голова Тетяна Єрмолаєва. Спеціаліст проінспектував понад 300 дерев. Працювали на південному шосе села Сигнал, у селі Козятині, а також біля ОСББ і приватних садиб. За результатами перевірки у громаді виявили близько двох сотень дерев, які підлягають видаленню.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up