Деякі церкви нашого району перейшли до ПЦУ

Деякі церкви нашого району перейшли до ПЦУ
  • Релігійні громади виходять з московського патріархату і стають частиною Православної церкви України.
  • Зокрема у Хмільницькому районі три церкви перейшли до ПЦУ.
  • Деталі у нашій публікації

За повідомленням прес-служби Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, до Православної церкви України перейшли релігійні громади храму архістратига Божого Михаїла села Нова Гребля, храм святої праведної Анни села Голендри та Свято-Троїцький храм села Заливанщина. Усі ці церкви розташовані у Хмільницькому районі.

Зокрема, у День пам'яті та примирення 8 травня парафія храму архістратига Божого Михаїла с. Нова Гребля Хмільницького району Вінницької області разом із своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Слободонюком ухвалила рішення про вихід з підпорядкування московському патріархату та приєднання до Православної Церкви України.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон задовільнив відповідне прохання настоятеля і прийняв громаду до складу Вінницько-Барської єпархії.

Відео дня

Ще раніше, 3 травня священники УПЦ МП Віталій та Назарій Трач, які є настоятелями храмів святої праведної Анни села Голендри та Свято-Троїцького храму села Заливанщина, звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням прийняти їх та релігійні громади у  Православну Церкву України.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up